14.05.2008. / 09:10

Autor: Marko Biočina

SDP

Jurčić i Leko konkurenti za čelo Glavnog odobra

Za vjerovati je da će Milanović podržati Leku, pa bi to mogao biti prvi test Milanovićevog autoriteta otkad je osvojio novi četverogodišnji mandata na čelu SDP-a.

Danas će s radom početi novoizabrano Predsjedništvo SDP-a, a odmah će morati donijeti nekoliko važnih odluka. Najvažnija je svakako imenovanje predsjednika Glavnog odbora stranke. Iako ga ne biraju članovi Predsjedništva, već sami članovi Glavnog odbora, mišljenje članova Predsjedništva moglo bi biti ključno.

Također, bit će zanimljivo vidjeti koliko autoriteta ima predsjednik stranke Zoran Milanović nakon uvjerljive izborne pobjede na stranačkoj konvenciji. Naime, Milanovićev favorit je Josip Leko, a Jutarnji list prenosi mišljenje jednog od najbližih suradnika predsjednika SDP-a po kojem je Leko najbolji kandidat jer je "čovjek s velikim životnim i političkim iskustvom koji ne pripada niti jednoj stranačkoj struji".

Ipak, značajan broj SDP-ovaca, pa i neki članovi Predsjedništva smatraju kako bi bolji izbor za to mjesto bio Ljubo Jurčić. Jurčić je na konvenciji dobio najveći broj glasova i zbog toga je već najavio kako će intenzivirati svoj angažman i rad u stranci. Zbog toga bi Jurčić vjerojatno prihvatio tu poziciju, ali je pitanje što o tome misli Milanović.

Za vjerovati je da će na kraju Milanović podržati Leku, pa bi to mogao biti prvi test Milanovićevog autoriteta otkad je osvojio novi četverogodišnji mandata na čelu SDP-a.

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika