15.05.2008. / 19:43

Autor: Katarina Zorić

DEMANTIJ

Bandić: Nisam Guciću darovao teren

Uz demantij gradonačelnik je prozvao novinare što napise i naslove o navodnu darivanju 8,5 milijuna eura gradskog novca Guciću objavljuju "bez upitnika, i bez uskličnika, bez išta"

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić opovrgnuo je danas tvrdnje medija da je Anti Guciću darovao oko 8 milijuna eura, odnosno da Gucić dobiva teren kod Bundeka za gradnju "mamutice", a grad Zagreb u zamjenu dobiva teren u Resniku za groblje kućnih ljubimaca.

Novinari su od gradonačelnika Bandića nakon sjednice Gradskog poglavarstva zatražili da komentira postupak zamjene zemljišta između grada Zagreba i tvrtke Rudar, o čemu danas piše jedan dnevni list.

Uz demantij gradonačelnik je prozvao novinare što napise i naslove o navodnu darivanju 8,5 milijuna eura gradskog novca Guciću objavljuju "bez upitnika, i bez uskličnika, bez išta".

Jedan dnevni list u današnjem članku, uz ostalo, tvrdi kako je Gradsko poglavarstvo potpisalo predugovor s Gucićem, te da je u tijeku postupak zamjene "34 tisuće kvadrata šikare i oranica u Resničkom gaju (u Gucićevu vlasništvu) za 11,6 tisuća kvadrata gradskoga građevinskog zemljišta između skupo uređena parka Bundek i Ulice Republike Njemačke u novozagrebačkom Središću".

Oštro demantirajući te napise, gradonačelnik Bandić je na novinarski upit o zamjeni zemljišta rekao kako se pri zamjenama zemljišta grad drži zakona i procedure i ako je to prekršeno, odgovarat će onaj tko pogriješi, jer institucije pravne države rade svoj posao.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika