17.05.2008. / 18:32

Autor: Tanja Molvarec

SPLIT

Najlon zamalo srušio helikopter

Zbog ovog događaja, bolesnici moraju najprije u Divulje koje je 35 kilometara udaljeno od splitskog KBC-a

Helidrom splitskoga KBC-a od danas ujutro nije u upotrebi. Zabrana je stigla nakon što se helikopter HRZ-a oko 6 sati umalo srušio na pripadnike Gorske službe spašavanja, koje je trebao odvesti na intervenciju na zadarsko područje. Naime, sa susjednog gradilišta u glavni rotor uletio je najlon. Helikopter je bio u blizini tla pa se uspjela spriječiti tragedija.

„Imali su i sreće jer da je najlon uletio u stražnji rotor, pomoći ne bi bilo”, rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić za Večernjili list.

Zbog ovog događaja, bolesnici moraju najprije u Divulje koje je 35 kilometara udaljeno od splitskog KBC-a.

„Ja sam već postavio pitanje odgovornosti u slučaju smrti pacijenta zbog nemogućnosti dopreme na naš bolnički helidrom. Smatram da je sve ono što se gradi oko bolnice ilegalno i trebalo bi srušiti! Temeljni dokument na osnovi kojeg su izdane građevinske i ostale dozvole nas ne tretira kao graničnike tih građevinskih parcela. To smo osporili, a i da nismo, red je bio da nas se pita o toj gradnji. Neka odgovara onaj koji je izdao dozvolu za gradnju” predlaže ravnatelj KBC-a Split Dujomir Marasović.

„Problem stvaraju i visoke zgrade oko helidroma. Sutra će umjesto najlona doletjeti nečije rublje. Helidrom je okružen visokim objektima i vrlo je nesiguran”, kaže Prizmić.

Mladić za kojim je Gorska služba spašavanja krenula u potragu je Frane Čirjak (21) iz Raštevića pored Benkovca koji, nakon što je napustio obiteljsku kuću u Rašteviću kod Benkovca, više nije viđen.


Vezane vijesti

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Pao turistički helikopter u New Yorku, ima poginulih

Jedna je putnica poginula u utorak pri padu turističkog helikoptera koji se srušio u East river na istoku Manhattana i potonuo, a spašeno je troje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika