22.09.2011. / 13:07

Autor: Hina

NATO ubio talibana krivog za pad helikoptera

Međunarodne mirovne snage u Afganistanu (ISAF) priopćile su četvrtak da su ubile talibanskog zapovjednika koji je Amerikancima postavio zamku i izazvao pad njihova helikoptera u pokrajini Vardak, jugozapadno od Kabula.

NATO tvrdi daje ubio zapovjednika talibanaNATO tvrdi daje ubio zapovjednika talibanaMeđunarodne mirovne snage u Afganistanu (ISAF) priopćile su četvrtak da su ubile talibanskog zapovjednika koji je Amerikancima postavio zamku i izazvao pad njihova helikoptera u pokrajini Vardak, jugozapadno od Kabula.

U padu helikoptera početkom kolovoza poginulo je 38 ljudi, od kojih 30 američkih vojnika, prema Pentagonu, što je najkrvaviji incident koji je pretrpila međunarodna koalicija od početka sukoba prije gotovo 10 godina.

NATO u priopćenju precizira da je pobunjenički zapovjednik Kari Tahir ubijen u bombardiranju iz zraka u utorak u središtu zemlje.

Nedugo nakon pada helikoptera američka vojska je obznanila da je ubila pobunjenike koji su srušili letjelicu. Ali Kari Tahir je privukao američke vojnike, navevši ih da povjeruju da se tamo odvija sastanak talibana, rekao je jedan neimenovani afganistanski dužnosnik.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

registracija
9/11/09

superhik, 23.09.11. 03:36

Kako mu je ime?
Imaju li mozda sliku ubijenoga?

Ha, ha, ha, ha....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika