18.05.2008. / 09:49

Autor: Tanja Molvarec

Prozvana predsjednica Saveza sindikata

Ana Knežević: Ostavku neću dati

Obrazloživši svoje tvrdnje, Ana Knežević je podsjetila kako se TOKG bunio kada je počela priča o Zakonu o minimalnoj plaći jer su tvrdili da bi donošenje tog zakona značilo stavljanje ključeva u bravu za većinu tekstilne industrije, a sada, kada je napravljen prijedlog Zakona s prijelaznim razdobljem od tri godine u kojem bi se u tekstilnoj industriji isplaćivala manja minimalna plaća te bi se tokom te tri godine tekstilna industrija restrukturirala, oni se opet bune

Nakon što je Sindikat tekstila, obuće, kože i gume Hrvatske - TOKG iskritizirao predsjednicu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Anu Knežević zbog pregovaranja o zakonskom reguliranju minimalne plaće jer, kako su kazali, nije uvažavala specifičnosti zahtjeva Sindikata,a zbog čega traže njenu ostavku, Ana Knežević je za portal Javno naglasila da ostavku neće dati.

“To što sam ja odradila nisu moji stavovi nego su to stavovi odluke najviših tijela u Savezu samostalnih sindikata Hrvatske. Ne radi se o mojoj osobnoj odgovornosti i ne pada mi na pamet dati ostavku” rekla je Ana Knežević, dodajući kako taj Sindikat uopće ne zna što hoće i što želi.

Obrazloživši svoje tvrdnje, Ana Knežević je podsjetila kako se TOKG bunio kada je počela priča o Zakonu o minimalnoj plaći jer su tvrdili da bi donošenje tog zakona značilo stavljanje ključeva u bravu za većinu tekstilne industrije ili premještanje iz Hrvatske, a sada, kada je napravljen prijedlog Zakona s prijelaznim razdobljem od tri godine u kojem bi se u tekstilnoj industriji isplaćivala manja minimalna plaća te bi se tokom te tri godine tekstilna industrija restrukturirala, oni se opet bune.

“Ponavljam, to nije moj stav, donošenje Zakona je na pragu standarda Europske unije, to je odluka kongresnog Saveza samostalnih sindikata Hrvatske “dodala je.Prema njezinim riječima, u svim se zemljama Zakon primjenjuje na sve radnike, a ovo je prijedlog restrukturiranja, država im je odobrila novac i on bi se 2011. trebao primjenjivati i na njih.

“Irelevantno je da oni ne znaju što hoće. Kada se počeo donositi Zakon, bili su protiv jer će to značiti zatvaranje tvornica, a sada, kada se donosi prijedlog s prijelaznim razdobljem, nešto povoljnije za njih, onda traže da se izjednače sa ostalima” zaključila je predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

Vezane vijesti

U Splitu počelo suđenje bivšoj sindikalnoj čelnici Ani Knežević

U Splitu počelo suđenje bivšoj sindikalnoj čelnici Ani Knežević

Na Županijskom sudu u Splitu danas je počelo suđenje bivšoj predsjednici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Ani Knežević, optuženoj za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika