21.05.2008. / 19:26

Autor: Tanja Molvarec

Zločin u Argentini

Braća u dobi od sedam i devet godina ubili dvogodišnjakinju

Zbog činjenice da su i sami odrastali u nasilnoj obitelji ne može se isključiti mogućnost da su ponovili ono što si doživjeli kod kuće

"Dječaci su razumjeli i znali što čine", riječi su sutkinje Marte Pascual nakon psihijatrijskog vještačenja dvojice dječaka u dobi od sedam i devet godina koji su ubili dvogodišnju djevojčicu, prenosi argentinska novinska agencija Telam.

"Ne znam jesu li u svojoj dječjoj predodžbi bili svjesni da čine zločin ali su točno shvaćali da muče djevojčicu", rekla je sutkinja Marta Pascual te dodala da su dvojica braće odrasla u vrlo nasilnoj obitelji. Zbog te činjenice se ne može isključiti da je njihov zločin nad djevojčicom ponavljanje onog što su doživjeli kod kuće.

Dječaci se zajedno sa svojom majkom nalaze pod nadzorom policije, koja ih nastoji zaštititi od medijskog linča. Zasad se ne zna što će se s njima dogoditi. "Krajnje su nasilni i potrebne su im snažne odrasle osobe koje bi ih uputile na pravi put", izjavila je sutkinja Pascual.


Vezane vijesti

Rep na sol

Rep na sol

Urednik mjesečnika Le Monde diplomatique Serge Halimi piše o hrabroj odluci argentinske predsjednice Christine Kirchner, koja je prošlog listopada… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika