28.05.2008. / 16:54

Autor: Tanja Molvarec

Nakon ubojstva sedam djevojaka

Par iz Francuske osuđen na doživotni zatvor

Mlade žene u dobi od 112 do 21 godinu brutalno su zadavljene, izbodene na smrt odvijačem ili upucane u razdoblju između 1987. i 2001

Francuski je sud osudio Michaela Fournireta i njegovu suprugu na doživotni zatvor zbog ubojstva sedam djevojaka. 66-godišnji Fourniret izdržavat će maksimalnu zatvorsku kaznu a prema francuskom zakonu ne može zatražiti pomilovanje prije nego što 30 godina ne provede iza rešetaka.

Njegova žena, 59-godišnja Monique Olivier osuđena je kao suučesnik u ubojstvima i mora odslužiti najmanje 28 godina kako bi stekla uvjete za pomilovanje. Sud je odredio da se ovo dvoje osuđenika stavi na listu seksualnih prekršitelja. Ubojstva djevojaka su se dogodila u Francuskoj ali i u Belgiji. Mlade žene u dobi od 12 do 21 godinu brutalno su zadavljene, izbodene na smrt odvijačem ili upucane u razdoblju između 1987. i 2001. Prema riječima tužiteljstva ubojičin motiv je bila opsesija djevicama. Glavni tužitelj nazvao je Fourniretovu suprugu Monique "vješticom" a obrana nazvala njenog supruga "neobranjivim". Tužiteljstvo je dokazalo da je Monique za Fournireta nalazila mlade djevojke koje su morale biti djevice "kako bi udovoljila njegovim morbidnim opsesijama".

Fourniret je uhićen u Belgiji 2003. nakon što je 13-godišnja djevojčica koju je oteo, uspjela pobjeći i otkriti policiji registraciju njegova kombija. Suđenje se odvijalo u Francuskoj budući da je većina žrtava bila iz te zemlje.

Istražitelji sumnjaju da je Fourniret umiješan u još nekoliko ubojstava koja su se dogodila. Mnogi ovaj slučaj povezuju s onim koji se dogodio u Belgiji kada je pedofil Marc Dutroux, osuđen na doživotni zatvor 2004., bio odgovoran za višestruke otmice, silovanja i ubojstva djece.

Vezane vijesti

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup razriješio dužnosti župnika Sinanovića

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić u ime Dubrovačke biskupije izrazio je duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se tijekom protekle noći… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika