04.06.2008. / 08:57

Autor: Marko Biočina

SDP

Ljubo Jurčić će se posvetiti znanosti

Nakon što nije izabran za predsjednika Glavnog odbora SDP-a, čini se kako će Ljubo Jurčić ipak smanjiti svoje djelovanje u toj stranci. Naime, Jurčić je dobio najviše glasova na SDP-ovoj konvenciji i zbog toga je smatrao da mu predsjednik stranke Milanović automatizmom mora ponuditi to mjesto. to se nije dogodilo, uz Milanovićevu potporu na tu je poziciju izabran Josip Leko.

Iako je nakon Konvencije izjavljivao kako nije ljut i kako Leku smatra dobrim izborom, čini se kako je to ipak ostavilo traga na Jurčiću. Tako je i odbio mjesto u SDP-ovom Savjetu kojim predsjeda Antun Vujić. Jurčić je u razgovoru za Večernji list to tumačio željom da se intenzivnije posveti znanosti radu na Fakultetu: "Na Glavnom odboru stranke uoči Konvencije jasno sam rekao da sam zadnje dvije godine 24 sata dnevno posvećivao stranci, da je napravljen velik posao i da ću se idućih godinu i pol koncentrirati na profesorske i znanstvene poslove, a stranci biti na raspolaganju. Rezultati Konvencije su me pokolebali u tome jer sam dobio doista veliku podršku. Kandidirao sam se za predsjednika GO-a smatrajući da sam to dužan onima koji su me izabrali. No GO nije prepoznao volju stranke i odlučio je drukčije, a sad sam ja odlučio ponovno se vratiti onome što sam najavio".

Ipak, Jurčić je ostavio mogućnost da se jače stranački aktivira na predstojećim lokalnim izborima. "Rad u Saboru je moja obveza prema biračima i članovima i tu ću se angažirati oko kvalitetnih rješenja koje mogu ponuditi. Radit ću i u izbornoj jedinici. U svojoj izbornoj jedinici ću pomoći, a ostalo će ovisti o kontaktima i željama lokalnih esdepeovaca na određenom području".

Vezane vijesti

EU se nije integrirala kao država

EU se nije integrirala kao država

O mogućnostima izlaska iz aktualne dužničke krize i osnivanju fiskalne unije u eurozoni razgovarali smo s Ljubom Jurčićem, profesorom Ekonomskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika