21.06.2008. / 18:44

Autor: Tanja Molvarec

Nakon izjava Angele Merkel i Sarkozyja

Mesić: „Hrvatska će ući u EU bez ikakvih paketa i dodatnih uvjeta“

Mesić je istaknuo da će Hrvatska ući u EU kada ispuni sve potrebne zahtjeve te da Lisabonski ugovor ne bi trebao biti uvjet za ulazak

Predsjednik Stjepan Mesić rekao je tijekom današnjeg posjeta Rabu da prihvaćanje Lisabonskog sporazuma ne bi trebao biti uvjet za ulazak Hrvatske u Europsku unjiju. Mesić je komentirao nedavnu izjavu francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja i njemačke kancelarke Angele Merkel u kojoj oboje tvrde da neće biti proširenja dok ugovor ne ratificira svih 27 zemalja članica.

Mesić je istaknuo da će Hrvatska ući u EU kada ispuni sve potrebne zahtjeve i to bez ikakvih paketa i dodatnih uvjeta. Mesić je izrazio nadu da će se zemlje EU držati svoje odluke.

Da odbijanje Lisabonskog ugovora neće utjecati na proces proširenja potvrdio je i povjerenik za proširenje Oli Rehn. S njim se složio i britanski premijer Gordon Brown.

Hrvatska sada ima otvorenih dvadeset poglavlja, a trinaest poglavlja još je ostalo za pregovore. Radi se o poglavljima Javna nabava, Tržišno natjecanje i Pravosuđe i temeljna prava.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika