15.07.2008. / 14:00

Autor: Marko Muždalo

Beograd

Ljajić: Izručenje Karadžića i Mladića jedan je od najvažnijih interesa Srbije

Ljajić je komentirao navode američkog diplomata Clinta Wiliamsona koji je za sarajevsko Oslobođenje izjavio da "najsvježije informacije govore da je Mladić bio u Srbiji, a postoje i čvrste indicije da je tamo boravio i Karadžić"

"Izručenje haških bjegunaca jedan je od najvažnijih interesa Srbije, jer bi tako uklonili glavnu prepreku na putu ka Europskoj uniji i državu oslobodili političkih pritisaka koji se već godinama vrše", izjavio je za beogradski Blic Rasim Ljajić predsjednik Nacionalnog savjeta za suradnju sa Haškim sudom.

Komentirao je navode američkog diplomata Clinta Wiliamsona koji je za sarajevsko Oslobođenje izjavio da "najsvježije informacije govore da je Mladić bio u Srbiji, a postoje i čvrste indicije da je tamo boravio i Karadžić".

"Evidentno je da je Mladić od 1997. pa sasvim sigurno do prosinca 2005., a možda i do proljeća 2006. godine boravio u Srbiji. Nakon toga mi nemamo operativnih saznanja da je Mladić boravio u Srbiji", izjavio je Ljajić te dodao da o Radovanu Karadžiću imaju još manje informacija.

Također je izjavio da nadležne službe u Srbiji provjeravaju i najbanalnije informacije o mogućoj lokaciji haških bjegunaca te da će Srbija "teško očuvati i unutarnju političku stabilnost ako ne izruči bjegunce Haškom sudu."

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika