Objavljeno u Nacionalu br. 663, 2008-07-29

Autor: Željko Rogošić

Galerija

Peter Brook osvojio Split

Theatre des bouffes du nord izvode na Splitskom ljetu Beckettove 'Fragmente'

Peter BrookPeter Brook Engleskinja Hayley Carmichel, Talijan Marcello Magni i Palestinac Khalifa Natour izvest će ovoga tjedna na Splitskom ljetu pet kratkih komada Samuela Becketta u režiji glasovitog britanskog kazališnog i filmskog redatelja Petera Brooka. "Fragmenti" ujedinju Beckettove tekstove "Grubo za kazalište I", "Zipku", "Čin bez riječi II", "Nijedno" i "Dođi i idi", a do sada su gostovali u SAD-u, Kini, Francuskoj, Brazilu, Španjolskoj, Italiji i Njemačkoj i svugdje nailazili na izvanredan prijem.

Brookov Centar za izučavanje kazališta i Theatre des Bouffes du Nord, koje je Brook osnovao u Parizu 1974., izvest će u Splitu predstavu koju je Brook 2007. stvorio na 100. obljetnicu Beckettova rođenja. Sam Brook je povodom nastanaka "Fragmenata" kazao: "Beckett doista bulji u prljavi prostor ljudskog postojanja. Ali, njegov humor spašava i njega i nas da ne propadnemo u taj ponor".

Vezane vijesti

Logitech zvučnici za iPod i iPhone

Logitech zvučnici za iPod i iPhone

Logitech Pure-Fi Express Plus su višesmjerni zvučnici za iPod ili iPhone, a Logitech Pure-Fi Anytime sat s alarmom za iPod ili iPhone savršeno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika