29.07.2008. / 13:02

Autor: Nina Tomljanović

Teroristički napadi u Istanbulu

MVPEI: Ne preporuča se odlazak u Tursku

MVPEI savjetuje hrvatske državljane koji putuju na područje Turske te da izbjegavaju mjesta većih okupljanja i demonstracija zbog mogućnosti eskalacije nasilja

Nakon jučerašnjih incidenta koji su se dogodili u Istanbulu, kada je u terorističkom napadu poginulo 17 osoba te ih je više od 150 ranjeno, Hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija na svojim je internetskim stranicama hrvatskim građanima preporučilo oprez prilikom putovanja u Tursku.

"Postoji rizik putovanja zbog opasnosti od terorističkih napada ... I dalje je prisutna opasnost od novih napada ekstremista kao odgovor na intervenciju turske vojske na kurdski teritorij na sjeveru Iraka gdje se nalazi uporište pripadnika Radničke stranke Kurdistana (PKK). Ovo posebno vrijedi za jugoistočni dio Turske", navodi MVPEI.

"Stoga, savjetujemo hrvatskim državljanima koji iz neodgodivih razloga putuju na područje provincije Agri izniman oprez", naglašava Ministarstvo te dodaje da je zabilježeno širenje terorističkih napada i na turistički razvijene dijelove države.

MVPEI savjetuje hrvatske državljane koji putuju na područje Turske te da izbjegavaju mjesta većih okupljanja i demonstracija zbog mogućnosti eskalacije nasilja.

Mesić uputio izraze sućuti i solidarnosti turskom predsjedniku

U povodu napada u Istanbulu, predsjednik Stjepan Mesić je u svoje ime te u ime svih hrvatskih građana turskom je predsjedniku Abdullahu Gullu uputio izraze sućuti i solidarnosti.

Mesić u priopćenju oštro osuđuje teroristički napad u kojem je stradao veliki broj nedužnih civila. Istaknuo je kako se protiv terorizma može boriti jedino zajedničkim snagama koncentrirajući se na dublje uzroke koji pogoduju širenju terorizma.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika