04.08.2008. / 10:47

Autor: Nina Tomljanović

Ususret Olimpijskim igrama

Šesnaest policajaca ubijeno u terorističkom napadu u Kini

Posljednjih mjeseci kineska je vlada upozoravala da militanti iz regije Xinjiang planiraju poduzimati napade kako bi uništili Olimpijske igre

Četiri dana prije otvaranja Olimpijskih igara u Pekingu, na sjeverozapadu Kine je ubijeno šesnaest policajaca. Prema riječima tamošnje policije sumnja se da je riječ o terorističkom napadu.

Agencija Xinhua javlja kako je ovo bio jedan od najsmrtonosnijih napada u Kini koji su izvršila dva muškarca. Navodi kako su se dovezli kamionom do policijske postaje u gradu Kashgaru, a njihova meta bili su časnici koji su imali jutarnju tjelovježbu. Izašli su iz vozila i bacili dvije granate na postaju. Nakon toga su ušli unutra i nasrnuli na policajce s noževima. Ubijeno je četrnaest policajaca, a dvojica su preminula na putu prema bolnici. Oba napadača su uhićena.

Posljednjih mjeseci kineska je vlada upozoravala da militanti iz regije Xinjiang planiraju poduzimati napade kako bi uništili Olimpijske igre.

Olimpijske igre koje će trajati od 8. do 24. kolovoza, osiguravat će 100.000 pripadnika snaga sigurnosti. Organizatori tog velikog sportskog događaja su izjavili da još ne znaju ima li ovaj napad veze s Olimpijskim igrama.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika