08.08.2008. / 11:52

Autor: Nina Tomljanović

Ratni zločinac

Mladić se skriva u Čileu i vodi tvrtku za iznajmljivanje čamaca?

Navedenu informaciju o Ratku Mladiću istražitelji Haaškog suda su u suradnji sa lokalnom policijom provjeravali još prije mjesec dana

Haški bjegunac Ratko Mladić već se dvije godine krije u Čileu, točnije u gradu Valparaiso gdje ima manji ribarski brod te s jednim Čileancem vodi tvrtku za iznajmljivanje čamaca i ronilačke oprema, piše banjalučki Press.

Navedenu informaciju o Ratku Mladiću istražitelji Haškog suda su u suradnji sa lokalnom policijom provjeravali još prije mjesec dana. U akciji potrage za bjeguncem pretražen je cijela četvrt u predgrađu Valparaisa, drugog po veličini grada u ovoj južnoameričkoj zemlji.

Mladić je tamo otišao s srpskom putovnicom izdanom na ime čovjeka iz Sreijemske Mitrovice koji više nije živ. Glavni čovjek za prebacivanje Mladića u Južnu Ameriku bio je navodno jedan Njemac, a u ilegalnom prebacivanju prisustvovalo je još dvoje ljudi iz Republike Srpske. Premda potraga nije dovela do Mladića, još uvijek nije isključena mogućnost da se on tamo zaista skriva.

Navedene tvrdnje o mogućoj lokaciji gdje se Mladić skriva nitko od srbijanskih dužnosnika nije želio komentirati već je iz Tužiteljstva za ratne zločinen rečeno da su i njima stizale slične informacije. “Svaku dojavu, svaku informaciju detaljno provjeravamo. Istina, mnoge od njih bile su lažne, ali bilo je i onih koje su nas dovele korak bliže nekim od haških optuženika. Međutim, o konkretnom slučaju zasada ne možemo govoriti”, kažu u Tužiteljstvu.

Bilo kakvu izjavu odbio je dati i predstavnik Haškoga suda u Beogradu Matijas Helman. “Neću ništa komentirati! Svako treba raditi svoj posao”, rekao je kratko Helman.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika