27.08.2008. / 18:37

Autor: Katarina Zorić

Nepoštivanje suda

Florence Hartmann pred Hašim sudom

U nalogu se od nekadašnje glasnogovornice bivše haške tužiteljice Carle del Ponte traži da se pojavi pred sudom 15. rujna. Raspravno vijeće "nalaže kazneni progon Florence Hartmann ... zbog svjesnog i namjernog objavljivanja informacija čime se svjesno oglušila o nalog jednog sudskog vijeća", navodi se u priopćenju Suda

Bivša glasnogovornica Haškog suda Florence Hartmann morat će se pojaviti pred sudom u sklopu procedure koja je pokrenuta protiv nje zbog nepoštivanja Suda, priopćio je Haški sud.

U nalogu se od nekadašnje glasnogovornice bivše haške tužiteljice Carle del Ponte traži da se pojavi pred sudom 15. rujna. Raspravno vijeće "nalaže kazneni progon Florence Hartmann ... zbog svjesnog i namjernog objavljivanja informacija čime se svjesno oglušila o nalog jednog sudskog vijeća", navodi se u priopćenju Suda.

U nalogu se precizira da je Hartmann navodno autorica teksta objavljenog 2007. i 2008. godine u kojem su objavljene informacije u vezi s povjerljivim odlukama Žalbenog vijeća ICTY-a u predmetu protiv Slobodana Miloševića.

Također se navodi da je Hartmann znala da su te informacije povjerljive u trenutku kad su objavljene, da su odluke iz kojih je crpila te informacije bile arhivirane kao povjerljive, te da je njihovim objavljivanjem otkrila javnosti povjerljive informacije, priopćeno je u srijedu iz Haškog suda.

Vezane vijesti

Bildt: Hartmann je bolje da čita knjige, a ne iznosi laži

Bildt: Hartmann je bolje da čita knjige, a ne iznosi laži

Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt na svojem je blogu u subotu uputio poruku novinarki i bivšoj glasnogovornici haaškog tužiteljstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika