31.08.2008. / 10:02

Autor: Nina Tomljanović

The Guardian

Karadžić će Haški sud iskoristiti kao pozornicu na kojoj glumi žrtvu zapadne izdaje

Britanski mediji također prenose izraženo nezadovoljstvo suca Iana Bonomya kojem je tužitelj priopćio da će dopunjena optužnica protiv Karadžića biti spremna tek krajem rujna

Ratni zločinac Radovan Karadžić odbio se pred Haškim sudom izjasniti o optužnici te taj sud, kako je u petak rekao, ne smatra međunarodnim, već sudom NATO-a čiji je cilj likvidirati ga, pišu jučerašnji britanski mediji. "Ovo je sud NATO saveza koji je donio odluku mene likvidirati", rekao je Karadžić.

The Guardian piše da ta Karadžićeva strategija sugerira da on ima namjeru Haški sud iskoristiti kao pozornicu na kojoj će sebe predstaviti kao žrtvu navodne zapadne izdaje.

List dodaje da je 63-godišnji Radovan Karadžić na sudu u petak, kada se posljednji put pojavio te kada se nije želio izjasniti o odgovornosti da je kriv za genocid, djelovao znatno samopouzdanije nego prvi put te kako je najavio da će se braniti sam, uz pomoć grupe uradnika i pomagača, što je kako se navodi, vrlo dobro poznata taktika odugovlačenja koju su prakticirali Slobodan Milošević i Vojislav Šešelj.

Britanski mediji također prenose izraženo nezadovoljstvo suca Iana Bonomya kojem je tužitelj priopćio da će dopunjena optužnica protiv Karadžića biti spremna tek krajem rujna.

Vezane vijesti

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

ICTY: Obrana traži oslobađanje Radovana Karadžića

Obrana Radovana Karadžića zatražila je u ponedjeljak pred Međunarodnim sudom za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) oslobađanje bivšeg… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika