04.09.2008. / 18:15

Autor: Nina Tomljanović

Zagreb

Mesić: Lokacija za LNG je logična

Mesić je podsjetio da je prijedlog o lokaciji LNG-a na Krku iznesen na nedavnu sastanku u Vladi kojem su, osim njega nazočili premijer Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te potpredsjednici Sabora i Vlade te ministri

Nakon što je u srijedu iz Vlade priopćeno da je potencijalno najbolja lokacija za izgradnju ukapljenog plina LNG, "Dina" u Omišlju na otoku Krku, predsjednik Stjepan Mesić danas je izjavio kako mu se prijedlog o navedenoj lokaciji čini logičnim.

"Odabran je Krk i to mi se čini logičnim, a tehničku pripremu tek treba obaviti", izjavio je Mesić dodavši kako je po, logici stvari, sljedeća na redu Družba Adria.

Kazao je kako je bilo i prije riječi o tom projektu, ali je bilo mnogo protivljenja izgradnji tog naftovoda. "No, sad čak i oni sumnjičavi shvaćaju da moramo imati nekoliko pravaca opskrbe naftom kako bismo mogli podmiriti svoje potrebe za naftom", kazao je predsjednik.

Mesić je podsjetio da je prijedlog o lokaciji LNG-a na Krku iznesen na nedavnu sastanku u Vladi kojem su, osim njega nazočili premijer Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić te potpredsjednici Sabora i Vlade te ministri.

Na pitanje novinara misli li da je sad konačno postignut konsenzus u vezi s Družbom Adrijom, Mesić je odgovorio kako misli da jest.

Na upit zašto je hrvatskoj politici trebalo toliko dugo da se odluči za te projekte, odgovorio je kako je to vjerojatno zato što je bilo i drugih aktualnih tema i pitanja koje je trebalo rješavati, osobito gospodarskih. "No sada, kad je izbila kriza u Gruziji i kad se zaobilazi Hrvatska u energetskim pravcima, morali smo brzo reagirati. Davno sam na to upozoravao, ali u to vrijeme baš nisam bio sasvim prihvaćen. Drago mi je da se danas slažemo", rekao je Mesić.

Vezano uz MOL-ovu javnu ponudu za preuzimanje Ine i cijenu od 2800 kuna po dionici koju većina smatra premalenom, Mesić je rekao da je u takvim poslovima najvažnije da budu svi zadovoljni, i onaj tko prodaje i onaj tko kupuje.

"Najlošiji je pristup koji polazi od toga da druga strana mora biti prevarena. Ovaj put je riječ o jednoj ponudi, ali još nije odlučeno i ne zna se kako će to na kraju biti riješeno", kazao je.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika