23.09.2008. / 10:47

Autor: Mira Ljubić-Lorger

Extra horoskop

Horoskop: 23 - 29. rujan

OVAN

Smanjit će se nezadovoljstvo ljubavnom vezom ili ćete se lakše miriti time što je nema (i za to će uskoro doći vrijeme, već krajem listopada). Bit će općenito lakše, ali do prosinca računajte s teškoćama u vezi novca, zarade i imovine, također u obitelji te s prijateljima.

Pokušajte sve smireno izdržati te se pripremati za slijedeću godinu koja će u svemu biti odlična. Za sada će još biti problema na poslu. Koncentracija vam je oslabila pa su mogući razni previdi. Obaveze su se prekomjerno umnožile. Svoje zamisli još nećete moći realizirati jer drugi ne razumiju vaše ideje. Možete biti netaktični sa suradnicima. Bit će i nevolja sa zdravljem. Može biti glavobolja, a vjerojatno ste i povećali “dozu” cigareta. Pripazite!

 

BIK

Sve što je u vezi s obitelji, stanom, kućom ili zemljištem zanimat će vas se više nego obično. Moguće je da ćete razmišljati o nekoj investiciji. Međutim, emocije pomalo ulaze u “nemirne vode”.

Izgledno je poprilično nespokojstvo, no, ne opterećujte se nepotrebnim brigama, sve je lako rješivo! Nasuprot tome, na poslu je ovo razdoblje vaše pune afirmacije. Može vas, dakle, utješiti vrlo povoljna materijalna situacija. Dobro bi bilo da budete otvoreniji, to jest da se više družite, da ne zanemarite suradnike i prijatelje. Od njih možete dobiti podršku za projekt koji je u toku. Više nego inače korisno je da čujete mišljenje prijatelja jer sami možda u vazi s nekim važnim detaljem posla niste objektivni ili niste realni.

 

BLIZANCI

Pokušajte završiti neke važne zaostale poslove. I inače, koristit će vam što više aktivnosti, što više druženja s prijateljima i izlazaka. Venera je neutralna, ali to ne znači da i ovo nije dobro vrijeme za nova, uzbudljiva poznanstva - ako se više potrudite!

          Samouvjereni ste, borbeni, čak neobuzdani. Pokušajte tu energiju što konstruktivnije iskoristiti! Sada možete uspješno obaviti čitav niz važnih razgovora. Sklopit ćete zanimljiva poznanstava, povećat će se interes za intelektualne aktivnosti, uspješno je učenje i polaganje ispita. Moguće je putovanje. Imat ćete dobru suradnju s kolegama na poslu (osim sa šefovima!). Bit ćete u vrlo dobrim odnosima s rođacima. Povoljno vam je aspektirana i svaka fizička aktivnost.

 

RAK

Emocionalno ćete se smiriti, dapače, uskoro ćete razriješiti sve nedavne nesporazume sa svojim stalnim partnerom. Ako ste bili sami, sada možete početi novu vezu - velika je vjerojatnost da će potrajati te biti i ozbiljna i sretna.

          No, još će stizati uznemirujuće vijesti vezane za posao. Trebali biste pripaziti što, kako i komu govorite. Lako su moguće teškoće s mladim, brzopletim ljudima. Ne bi bilo dobro da utjehu zbog trenutnih nevolja potražite u hrani, da se zatvorite u kuću i prepustite depresiji. Istina, neprilike zbog nedovoljne zarade sve su ozbiljnije, ali mrzovolju i ispade agresije prema kolegama na poslu sada sebi ne možete dopustiti. Radije se odmorite, čuvajte se prehlada i ozljeda. Oprezno u prometu!

 

LAV

U do sada mirnoj vezi, odjednom su moguće incidentne situacije. Partner bi vam mogao spočitnuti da ga zanemarujete, što će vas povrijediti. Ne reagirajte oštrim tonom, svađa će vas dodatno udaljiti. Općenito, možete imati osjećaj da su svi protiv vas. Nije istina. Odnos s okolinom odraz je vašeg raspoloženja!

Odlučite se ili da sami pokažete više pažnje prema drugima ili, ako mislite da ste tu pažnju napokon i vi zaslužili, posvetite se sebi. Uostalom, mnogo je toga i dalje dobro. Radit ćete s poletno, lako ćete svladavati prepreke. Na poslu i dalje imate dovoljno samopouzdanja, sada zaista možete više toga učiniti bolje. Može vas osvježiti i poneka pauza u radu. Neki će vam prijatelj iznijeti jedan zanimljiv prijedlog.

 

DJEVICA

Do sada ste bili orijentirani uglavnom na posao. Sada počinju dani povoljan za ljubav i ležernija druženja. Priđite bez straha osobi koja vas je privukla ili barem uputite signal da ste zainteresirani za uspostavljanje kontakta. Organizirajte večernju zabavu, pozovite svoje dobre stare prijatelje.

Priličnu količinu energije trošit ćete na ljubav, ali ostat će još dovoljno vremena da posvršavate i sve važne poslove. Vaša je ambicioznost tiha, ali konstantna. Zadovoljno zbrajate dosadašnje rezultate, u vezi s poslom zaista imate razloga za slavlje. Prema tome, dobro bi bilo da smanjite svoj čuveni kriticizam i pretjeranu pedantnost. Možda bi malo neformalnosti koristilo vašim živcima! Zaista vam je potrebno opuštanje.

 

VAGA

Dobro ćete se osjećati u krugu bliskih prijatelja. I vaše su poslovne sposobnosti sve naglašenije. Treba ih samo na pravi način upraviti. Napravite to tako da računate samo s vlastitim naporima. Prijatelji mogu biti raspoloženi za druženja, ali u poslu s njima ne možete računati.

Još nemojte očekivati ni neko spektakularno rješavanje briga s novcem. Možda čak razmišljate i o nekoj posudbi kako biste riješili probleme s računima koji su došli na naplatu. Na žalost, može se pokazati da je to tek gubitak vremena i da nema nikog da vam pomogne! Ipak, dobro ćete komunicirati s rođacima i bližom okolinom. Očekuju vas ugodni trenuci u slobodnom vremenu. Dobit ćete dobre vijesti, razveselit će vas neki sastanak s mlađim ljudima.

 

ŠKORPION

Bit ćete zadovoljni, dobro raspoloženi i privlačni. Preplavit će vas romantični osjećaji i najviše vremena provodit ćete s partnerom. Ako takve osobe još nema ili nije pored vas, onda je vrijeme za što češće izlaske kako biste joj pružili priliku da vam se približi.

U poslu ste, međutim, poprilično konzervativni, skloni suradnji s ozbiljnijim osobama, onim starijim i s više iskustva. Još postoji realna mogućnost da zaključite neki zaista probitačan posao. Možete znatno povećati zaradu te riješiti sve imovinsko-pravne probleme. Karijera je u usponu, poboljšava se odnos s uglednim prijateljima. Imat ćete uspjeha u poslovima s nekretninama, a mogu se isplatiti čak i riskantnije investicije. Zdravlje je također posve solidno.

 

STRIJELAC

Venera više nije u aktivnom odnosu prema vašem znaku, no, to ne znači da ste sada osuđeni na sjedenje u kući. Istina, imate dosta briga, ali vam je još povoljan Merkur. Pođite na kakav kraći put, završite neki intelektualni posao i čuvajte živce!

Imat ćete mnogo obaveza na poslu te ćete morati pokazati smisao za suradnju. Nove obaveze čekaju vas i kod kuće. Dakle, pune ruke posla. Ipak, Merkur će vam pomoći da sve uspješno obavite. Domišljatost će vam biti od velike koristi. Merkur može pomoći da poboljšate odnos čak i sa šefovima, tu će vam rado pomoći i neke kolege. Nepovoljne su i nadalje promjene u bilo čemu. Zdravlje je bolje nego inače, ali vas mogu mučiti grčevi i bolovi u nogama. Uzimajte hranu bogatu kalcijem.

 

JARAC

Vaš sentimentalni život kao da se preporodio, barem ima naznaka da će tu sve konačno krenuti nabolje. Situacija je inspirativna i za one koji su do sada bili sami: mogli bi se odlučiti za početak neke dinamične i strastvene veze. Općenito, u partnerskim odnosima bit ćete popustljiviji na primjedbe.

          Ako možete, napustite urođenu strogost. Svugdje ćete imati više uspjeha ako budete manje tvrdoglavi. No, u vezi s poslom ostanite oprezni. Previše ga je, a vi griješite i zaboravljate na obaveze. I društvene kontakte valja smanjiti - može biti ogovaranja. Koncentracija vam je slaba pa budite oprezni u prometu. Može biti svađe s kolegama ili djecom. Položaj Marsa upozorava na opasnost od nezgoda i ozljeda. Budite što oprezniji.

 

VODENJAK

Možda je vrijeme da sebi priznate neke činjenice! Više vam se sviđa ideja da volite svijet, a ne samo jednu osobu. No, nastavite li tako razmišljati, kraj dana dočekat ćete sami i nezadovoljni.

K tome, sada ste pretjerano kritični prema partneru pa ne dopuštate čak ni da se ispriča zbog nekog, po vašem mišljenju, pogrešnog postupka. Na poslu i u slobodnom vremenu sve je sasvim drugačije i - bolje. Izuzetno ste vitalni, mnogo radite i mnogo izlazite. Suradnici postaju zavidni jer nisu sposobni kao vi. Ne osvrćite se ni na kakve zajedljive primjedbe, bez obzira na provokacije, nastavite sa smiješkom raditi kao da ništa nije bilo. Ipak, nemojte počinjati poslove koji nisu dovoljno provjereni. Posljedice bi mogle biti kobne!

 

RIBE

Očekuju vas sretni trenuci u već postojećoj vezi ili je moguć početak nove. I na radnom mjestu ćete biti inventivni, a to bi vam se moglo itekako isplatiti. U slobodnom vremenu organizirajte izlete, odlaske na neka “otkačena” mjesta, tulume... Treba vam opuštanja!

Naime, ne primjećujete da se bitnije mijenjaju odnosi na radnom mjestu. Štoviše, bit će sukoba s nadređenima. Uz to, jak je i utjecaj Urana u vašem znaku. Možda opet ne budete sigurni što biste sa sobom započeli. Vrijedi uvijek isti savjet: ne započinjite nove poslove i ne unosite veće promjene u svoj život, a nije vrijeme ni ratovanja s nepravdama. Osim, dakako, ako ste počeli nešto što vam je veoma važno i u čemu ste odlučili ustrajati bez obzira na teškoće.

Vezane vijesti

Bujna mašta proroka i za 2012.

Bujna mašta proroka i za 2012.

Ali kod proročanstva je recept jednostavan: što nerazumljivije to bolje, jer se tada može kriviti loše tumačenje. Još u Antici se rijetko poduzimao… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika