09.10.2008. / 15:17

Autor: Hrvoje Šimičević

Iz Varaždina u Zagreb

Čačić: Ozbiljno razmišljam o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba

Čačić ističe kako ga stranka čiji je predsjednik ne treba kao župana u Varaždinu, jer je gotovo sigurno da će ta pozicija pripasti njegovom bivšem zamjeniku Predragu Štomaru

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić i bivši župan Varaždinske županije kazao je danas kako se neće kandidirati za još jedan mandat u toj županiji, najavivši s druge strane mogućnost da bude jedan od kandidata za gradonačelničku poziciju u Zagrebu. Čačić je istaknuo kako je njegov odustanak od kandidature za župansku poziciju u Varaždinu između ostalog motivirana recentnim rezultatima anketa, koje više u korist idu njegovom stranačkom kolegi.

"Rezultati ankete koju je u Varaždinskoj županiji za potrebe naše stranke provela agencija Puls govore o pobjedi mog nekadašnjeg zamjenika Predraga Štromara već u prvom krugu. Štromar u odnosu na aktualnog župana Zvonimira Sabatija dobiva 54 posto, a Sabati 46 posto glasova", rekao je Čačić. Dodao je kako je HNS dobio potvrdu da može imati svog gradonačelnika i bez njega.

Mogućnost da se kandidira za gradonačelnika Zagreba, poručio je, vrlo je izgledna. Pritom se pozvao na ankete koje su dokumentirale 'raspoloženje' reprezentativnog broja ispitanika u metropoli, prema kojima dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić neće pobijediti u prvom krugu. "U Zagrebu imamo niz jakih osoba poput Dragana Kovačevića ili Alenke Košiša Čičin-Šain. Ostaje nam još neko vrijeme da odlučimo koga ćemo istaknuti za gradonačelnika, no postoji velika mogućnost da to budem upravo ja", istaknuo je Čačić.

Podsjetimo, Čačić je obnašao dužnost varaždinskog župana, sve dok sredinom lipnja ove godine nije naišao na nepovjerenje većine vijećnika. Naime, okosnica prijedloga o njegovom razrješenju bila je teza kako je Čačić nedovoljno transparentno definirao i vodio javno-privatno partnerstvo, koje je ne kraju uvjetovalo stvaranje obveza od 832,7 milijuna kuna na rok od 20 do 30 godina. Čačić je tada spomenute tvrdnje kvalificirao kao neutemeljene, ističući kako se radi o reprezentativnom primjeru 'političkog kriminala' i podmetanjima prvenstveno HSLS-a, odnosno gradonačelnika iz redova rečene stranke, Ivana Čehoka.

Čačić je svoje odustajanje od kandidature u Varaždinu, odnosno najavu moguće utrke za gradonačelnika Zagreba, objavio na konferenciji za novinare, nekoliko sati nakon što je protiv njega Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo istražni postupak. Naime, tereti ga se da je kao varaždinski župan otvoreno favorizirao svoju tvrtku CONING u poslovima projektiranja škola i športskih dvorana.

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika