25.12.2008. / 13:36

Autor: Hina

U eksploziji plina u Ukrajini 19 mrtvih

Eksplozije plina s tragičnim posljedicama nisu rijetkost u bivšim sovjetskim republikama, napose zimi kada stanari dodatno zagrijavaju stanove

Foto: Nacionalova arhivaFoto: Nacionalova arhivaDevetnaest osoba je izgubilo život u snažnoj eksploziji u kojoj se djelomično urušila četverokatnica na Krimu, na jugu Ukrajine, prema najnovijim podacima spasilačkih ekipa na mjestu događaja.

Službeno izvješće ministarstva za izvanredna stanja govori o 19 mrtvih i petnaestak osoba za kojima se još traga, rekao je glasnogovornik tog ministarstva, Volodimir Ivanov.

Eksplozija se dogodila u srijedu navečer u stambenoj zgradi u gradu Evpatoriji, ljetovalištu na obali Crnoga mora, na zapadu poluotoka Krima, šestotinjak kilometara od Kijeva.

"Htjeli bismo završiti raščišćavanje do večeri, ali ne znam hoćemo li uspjeti", istaknuo je Ivanov.

Unatoč temperaturama ispod ništice (-5 do -7 stupnjeva Celzijevih), "ima nade da ćemo pronaći preživjele", rekao je. "Zračni džepovi" s toplim zrakom koji se stvaraju unutar ruševina omogućuju stradalima da se ne smrznu, dodao je.

Predsjednik Viktor Juščenko i premijerka Julija Timošenko izjavili su da je uzrok nesreće eksplozija boca s kisikom ili acetilenom.

"Prema dosadašnjim informacijama, u podrumu zgrade je bila radionica u kojoj su se neovlašteno koristile eksplozivne tvari. Točan uzrok eksplozije znat će se kada spasioci uđu u radionicu", rekla je Timošenko.

Predsjednik Juščenko proglasio je u petak dan nacionalne žalosti, prema internetskoj stranici predsjednikova ureda.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika