25.12.2008. / 18:52

Autor: Hina

Komšić se ne želi sastati sa Vukom Jeremićem

Komšić je odbio susret s Jeremićem zbog toga što srbijanske vlasti odbijaju pustiti bivšeg tuzlanskog ratnog dužnosnika Iliju Jurišića da se brani sa slobode u sudskom postupku što se protiv njega vodi u Beogradu.

Hrvatski član BiH predsjedništva Željko Komšić Hrvatski član BiH predsjedništva Željko Komšić Hrvatski član BiH predsjedništva Željko Komšić odbio je sastanak sa srbijanskim ministrom vanjskih poslova Vukom Jeremićem tijekom njegova posjeta BiH u petak, objavila je Komšićeva glasnogovornica Irena Kljajić.

Ona je izjavila agenciji Fena kako je Komšić odbio susret s Jeremićem zbog toga što srbijanske vlasti odbijaju pustiti bivšeg tuzlanskog ratnog dužnosnika Iliju Jurišića da se brani sa slobode u sudskom postupku što se protiv njega vodi u Beogradu.

"Jeremić je u BiH trebao doći s Ilijom Jurišićem, pogotovo u vrijeme Božića", rekla je glasnogovornica Kljajić.

Ilija Jurišić, bivši predsjednik tuzlanskog općinskog vijeća i član tamošnjeg kriznog stožera tijekom rata, uhićen je u svibnju 2007. godine na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Protiv Jurišića se vodi sudski postupak za ratni zločin u kojemu je ubijeno više desetaka pripadnika JNA dok su se povlačili iz Tuzle 15. svibnja 1992. godine.

Šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić dolazi u BiH na poziv bosanskohercegovačkog kolege Svena Alkalaja. Jeremić će nakon susreta u Sarajevu otići u Banja Luku i razgovarati s dužnosnicima Republike Srpske.

Vezane vijesti

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Jeremić predsjednik Opće skupštine UN-a

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić izabran je u petak za predsjednika Opće skupštine UN-a pobjedivši protukandidata litvanskog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika