24.04.2012. / 19:49

Autor: Hina

Nesigurna potpora BiH Jeremiću za kandidaturu u UN

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić zatražio je u utorak od predsjednika predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića potporu za svoju kandidaturu za predsjednika predstojećeg zasjedanja opće skupštine Ujedinjenih naroda, no nije dobio jamstva da će mu ta potpora biti osigurana, proizlazi iz priopćenja objavljenog nakon sastanka Izetbegović-Jeremić u Sarajevu.

Vuk JeremićVuk JeremićSrbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić zatražio je u utorak od predsjednika predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića potporu za svoju kandidaturu za predsjednika predstojećeg zasjedanja opće skupštine Ujedinjenih naroda, no nije dobio jamstva da će mu ta potpora biti osigurana, proizlazi iz priopćenja objavljenog nakon sastanka Izetbegović-Jeremić u Sarajevu.

Srbijanski šef diplomacije sudjelovao je u Sarajevu na donatorskoj konferenciji o rješavanju problema izbjeglica.

Predsjedništvo BiH priopćenio je kako su Izetbegović i šef srbijanske diplomacije razgovarali o aktalnom političkom stanju susjedstvu te o odnosima dviju država, uz obostrano izraženi optimizam kako će trend započete normalizacije i suradnje biti nastavljen i nakon skorašnjih izbora u Srbiji.

Jeremić se pak, navodi se u priopćenju, posebice zanimao za mogućnost da dobije potporu BiH za mjesto predsjedavajućeg opće skupštine UN.

Pri tom je inzistirao na činjenici da je Srbija ranije poduprla kandidaturu BiH za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti UN.

Izetbegović je odgovorio kako će predsjedništvo BiH razmotriti Jeremićevu kandidaturu, no pri tom je "jasno upozorio ministra Jeremića kako su neke njegove kontroverzne i nedobronamjerne izjave o BiH izazvale negativne reakcije u bosanskohercegovačkoj javnosti".

Član predsništva BiH Željeko Komšić još je u veljači najavio kako će zbog tih izjava uskratiti potporu Jeremiću kada to pitanje dođe na red na nekoj od sjednica bosanskohercegovačkog državnog vrha.

Izvjesno je pak kako Jeremić može računati na glas srpskog člana predsjedništva BiH Nebojše Radmanovića, s obzirom da mu je predsjendik Republike Srpske Milorad Dodik ranije dao jasnu potporu.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika