02.01.2009. / 09:40

Autor: Hina

Glavno uporište pobunjenih Tamilskih tigrova pred padom

'Pad Kilinochchija uskoro će biti stvarnost', rekao je glasnogovornik ministarstva obrane

Pripadnik tamilskih tigrova Foto: ReutersPripadnik tamilskih tigrova Foto: ReutersŠrilankanski vojnici ušli su u glavno uporište Tamilskih tigrova, grad Kilinochchi na sjeveru zemlje, koji samo što nije pao u vladine ruke, što je veliki udarac za pobunjenike, izjavio je u petak jedan dužnosnik.

Vojska Šri Lanke zaredale je vojne uspjehe u borbi protiv pobunjenika, pripadnika Oslobodilačkih tigrova tamilskog Elama (LTTE), i tvrdi da će ih poraziti ove godine kako bi okončala njihovu 25-godišnju separatističku kampanju.

"Pad Kilinochchija uskoro će biti stvarnost", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane i ministar u vladi Keheliya Rambukwella. Državni mediji su javili da je vojska okružila grad, koji je de facto prijestolnica Tamilskih tigrova, i da su mnogi pobunjenici pobjegli.

Vojska se približava Kilinochchiju od rujna, a posljednja dva tjedna počela je napadati i obrambene položaje pobunjenika u gradskim predgrađima.

Tamilski tigrovi pokrenuli su pobunu protiv vlade Šri Lanke 1983. Oni tvrde da se bore za prava manjinskih Tamila koja redovito krše sve vlade sa sinhaleškom većinom otkad je 1948. Šri Lanka stekla neovisnost od Velike Britanije. (P.H.)

Vezane vijesti

Japansko stanovništvo smanjit će se za trećinu do 2060.

Japansko stanovništvo smanjit će se za trećinu do 2060.

Stanovništvo Japana smanjit će se za 32,3 posto između 2010. i 2060. s obzirom na slabi natalitet, a osobe starije od 65 godina činit će tada gotovo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika