02.01.2009. / 10:00

Autor: Hina

Australija će vjerojatno odbiti prihvat zatvorenika iz Guantanama

Oko 225 muškaraca još uvijek se nalazi u Guantanamu

Guantanamo Foto: ReutersGuantanamo Foto: ReutersAustralija razmatra američki zahtjev za prihvaćanje zatvorenika iz Guantanama, ali je malo vjerojatno da će na njega odgovoriti pozitivno, izjavila je u petak zamjenica australskog premijera Julia Gillard.

Gillard je rekla da je Australija zajedno s Velikom Britanijom dobila zahtjev da prihvati zatvorenike iz tog američkog vojnog zatvora na Kubi kako bi pomogla novoizabranom američkom predsjedniku Baracku Obami da ispuni svoje obećanje o zatvaranju logora.

Oko 225 muškaraca još uvijek se nalazi u Guantanamu, uključujući šezdesetoricu koju će SAD osloboditi ali ih ne može vratiti kući zbog bojazni da će biti mučeni ili progonjeni u svojim matičnim zemljama.

State Department prošlog je tjedna zatražio pomoć od stotinjak zemalja kao bi uspio zatvoriti taj logor u roku od dvije godine, pišu australske novine. (P.H.)

Vezane vijesti

Skandal u Guantanamu

Skandal u Guantanamu

Istraživački novinar, književnik i filmaš Andy Worthington piše na svom blogu o zatočenicima u Guantanamu koji su prema službenim podacima već odavno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika