Objavljeno u Nacionalu br. 686, 2009-01-05

Autor: Orhidea Gaura

Milanka Opačić: 'Jadranka Kosor oduvijek je sklona donošenju diskriminirajućih odluka'

Milanka OpačićMilanka OpačićU situaciji kad su mnoge žene bile prisiljene nakon šest mjeseci rodiljnog dopusta vratiti se na posao jer su im u drugih šest mjeseci rodiljnog primanja bila 2500 kuna bez obzira na visinu plaće, nije čudno da je odluka potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor o dodjeli 7000 kuna bebama rođenim u prvih sat vremena Nove godine izazvala proturječne reakcije.

Među prvima je reagirala pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić rekavši kako bi sva djeca trebala biti jednaka bez obzira na to kada se rode. Neki pravnici čak smatraju da takva odluka ne samo da nije dolična, nego je protuzakonita i protuustavna jer je diskriminirajuća za svu djecu koja nisu rođena u "sretnom satu".

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić za Nacional je rekla kako je ne začuđuje postupak Jadranke Kosor jer je ona i inače sklona donositi apsolutno diskriminirajuće odluke i zakone.

"Primjer je i akcija 'Hrvatska za djecu' kojom se financiraju samo djeca koja dolaze iz obitelji s petero ili više djece. Međutim, sirotinje u Hrvatskoj, na žalost, ima i u obiteljima sa 'samo' jednim ili dva djeteta. Sve se svodi na parcijalne mjere, a nema ni jedne sustavne. A to što se ministrica Kosor hvali da je osigurala rodiljnu naknadu i za nezaposlene majke, ni to nije točno, jer je taj zakon donijela još koalicijska vlada. To nije nikakav novitet, a ona sad dolazi na televiziju i govori 'Mi smo to napravili'", rekla je Milanka Opačić.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika