05.01.2009. / 08:19

Autor: Hina

Hamas najavio prve pregovore s Izraelom

Visoki palestinski dužnosnik Reutersu je ranije potvrdio da je Egipat pokrenuo kontakte s Hamasom kako bi se u Gazi dogovorilo primirje

U izraelsko - palestinskim sukobima u Gazi stradalo je preko 500 osobaU izraelsko - palestinskim sukobima u Gazi stradalo je preko 500 osobaHamas u ponedjeljak planira poslati izaslanstvo u Egipat na prve diplomatske pregovore od početka desetodnevnog izraelskog napada na pojas Gaze, izjavio je dužnosnik te islamističke organizacije.

Hamasov dužnosnik Ayman Taha kazao je da će se izaslanstvo u Kairu odazvati egipatskom pozivu na razgovore, prenosi agencija Reuters. Visoki palestinski dužnosnik Reutersu je ranije potvrdio da je Egipat pokrenuo kontakte s Hamasom kako bi se u Gazi dogovorilo primirje.

Hamasov posjet Egiptu trebao bi se dogoditi u isto vrijeme kada će u Kairu biti i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, koji je pokrenuo europsku diplomatsku akciju za čim skorijim prekidom vatre.

Taha nije rekao hoće li u izaslanstvu biti pripadnici Hamasa iz napadnutog pojasa Gaze ili iz drugih palestinskih područja. (P.H.)

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika