07.01.2009. / 20:46

Autor: Hina

Ruski uvjet Ukrajini: Isporuka plina samo uz europsku cijenu i nadzor EU-a

"Cijena plina mora biti tržišna, ona koja odgovara europskoj cijeni. Ne bi smjelo biti nikakvog smanjivanja ili povlaštene cijene", rekao je Medvedev svom ukrajinskom kolegi Viktoru Juščenku u telefonskom razgovoru

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin; Foto: ReutersRuski predsjednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin; Foto: ReutersRusija će početi isporučivati plin samo pod uvjetom da Ukrajina pristane na tržišnu cijena prostornog metra tog energenta i ako u procesu budu sudjelovali europski promatrači i stručnjaci za međunarodno pravo, izjavio je u srijedu ruski predsjednik Dimitrij Medvedev.

"Cijena plina mora biti tržišna, ona koja odgovara europskoj cijeni. Ne bi smjelo biti nikakvog smanjivanja ili povlaštene cijene", rekao je Medvedev svom ukrajinskom kolegi Viktoru Juščenku u telefonskom razgovoru.

Rusija je 1. siječnja obustavila isporuku plina Ukrajini zbog neplaćenog duga i nove cijene plina, zbog čega je prekinuta isporuka plina i Europi jer se on transportira plinovodom koji prolazi ukrajinskim teritorijem.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika