08.01.2009. / 09:02

Autor: Hina

Teritorijalno proširenje sukoba: Izrael raketiran iz Libanona

Izrael je odgovorio minobacačkom vatrom a glasnogovornik izraelske vojske je kazao da je to bio "precizan odgovor na izvor neprijateljske vatre

Izraelka sa dvoje djece tijekom raketiranjaIzraelka sa dvoje djece tijekom raketiranjaNajmanje tri projektila ispaljena iz Libanona pogodila su u četvrtak sjever Libanona pri čemu je lakše ranjeno dvoje ljudi, javlja Reuters pozivajući se na izraelske dužnosnike, podsjećajući da se radi o prvom otvaranju vatre s libanonskog teritorija od 2007.

Kaćuše su pale u zapadnio dio Galileje, u blizini sela Nahariya i kibuca Kabri, a na izraelski se odgovor nije dugo čekalo.

Izrael je odgovorio minobacačkom vatrom a glasnogovornik izraelske vojske je kazao da je to bio "precizan odgovor na izvor neprijateljske vatre", prenio je AFP.

O izraelskom napadu izvijestila je i libanonska televizija. Šijitska milicija Hezbollah nije se oglasila o izraelskom topničkom djelovanju. Izraelski analitičari su predvidjeli moguće uključivanje proiranske milicije u izraelsku bitku protiv Hamasa u Gazi.

Kaćuše su pale u zapadnio dio Galileje, u blizini sela Nahariya i kibuca KabriKaćuše su pale u zapadnio dio Galileje, u blizini sela Nahariya i kibuca KabriSnage UN-a u Libanonu provjeravaju i istražuju informacije o navodnom napadu Hezbollaha. Ni Haidar Dokmak, dužnosnik Hezbollaha, nije bio ništa konkretniji, ogradivši se izjavom da se "ta informacija provjerava".

U srijedu je vođa Hezbollaha Hassan Nasrallah izrazio spremnost za novi rat s Izraelom, zaprijetivši Izraelu još jačim odgovorom od onog iz 2006. ukoliko židovska država, kako je rekao, usporedno s Gazom otvori novu frontu.

Glasnogovornik Hamasa u Libanonu je priopćio da Hamas nije odgovoran za napad na Izrael s libanonskog teritorija.

"Ne možemo svaliti krivnju ni na jednu palestinsku frakciju i ne znamo tko je ispalio rakete", kazao je Raafat Morra.

Izrael je pokrenuo ofenzivu na Gazu 27. prosinca. U 13 dana u toj je ofenzivi poginulo više od 600 Palestinaca. (P.H.)

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika