15.01.2009. / 07:55

Autor: Hina

Obama: Bin Laden i Al Qaida naši su neprijatelji broj jedan

Obama je dodao kako će u suprotstavljanju Al Qaidi biti potreban "regionalni pristup", odnosno da se "problem neće riješiti samo u Afganistanu već će trebati posvetiti pozornost i Pakistanu"

Osama Bin Laden i Al Qaida su najveća prijetnja sigurnosti Sjedinjenih Država, izjavio je u srijedu izabrani američki predsjednik Barack Obama, najavljujući da će njegova administracija učiniti sve kako bi ih spriječila da ponovo napadnu SAD.

"Bin Laden i Al Qaida su prijetnja broj jedan kad je riječ o američkoj sigurnosti. Ova administracija će u suradnji s Kongresom i republikancima učiniti sve što je u našoj moći kako bi zajamčila da ne mogu stvoriti utočišta kako bi napali Ameriku. To je ključno", rekao je Obama novinarima na sastanku s izabranim potpredsjednikom Joeom Bidenom i republikanskim senatorom Lindsayem Grahamom.

Biden i Lindsay izvijestili su Obamu o svom nedavnom posjetu Kuvajtu, Pakistanu, Afganistanu i Iraku.

Obama je dodao kako će u suprotstavljanju Al Qaidi biti potreban "regionalni pristup", odnosno da se "problem neće riješiti samo u Afganistanu već će trebati posvetiti pozornost i Pakistanu".

Biden je kazao kako ga je posjet regiji "ohrabrio" i uvjerio u izglede za uspjeh u borbi protiv Al Qaide, s obzirom na angažirane američke snage, sredstva i uspostavljenu suradnju na terenu.

Obama je naglasio je da će o daljnjim koracima moći više reći nakon inauguracije 20. siječnja, jer SAD može imati samo jednog predsjednika.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika