15.01.2009. / 12:44

Autor: Hina

Izraelski ratni brodovi spriječili ulazak broda s humanitarcima u Gazu

Aktivisti su se nadali da će proći izraelsku blokadu i dopremiti u Gazu pomoć Palestincima koji već 20. dan žive pod vatrom zbog izraelske vojne ofenzive

Palestinske žrtve izraelskih napadaPalestinske žrtve izraelskih napadaGrčki brod s mirovnim aktivistima, liječnicima i medicinskim potrepštinama za opkoljeni Pojas Gaze morao se u četvrtak okrenuti i zaploviti natrag prema Cipru jer su izraelski vojni brodovi zaprijetili otvaranjem vatre.

Brod Arion, na kojem plove mirovni aktivisti iz američke skupine "Free Gaza" (Slobodna Gaza), te liječnici, humanitarno osoblje i parlamentarni zastupnici iz Grčke, Španjolske i Belgije, isplovio je s Cipra dan ranije.

Aktivisti su se nadali da će proći izraelsku blokadu i dopremiti u Gazu pomoć Palestincima koji već 20. dan žive pod vatrom zbog izraelske vojne ofenzive.

U međunarodnim vodama, noću na četvrtak, izraelski brodovi zaprijetili su otvaranjem vatre, te je Arion zaplovio natrag prema Cipru.

U manje od mjesec dana to je već drugi pokušaj aktivista da uđu u Pojas Gaze, jer su Izraelci spriječili dopremu pomoći u prosincu.

Free Gaza je od kolovoza pet puta dopremila pomoć brodovima probijajući blokadu koju je Izrael nametnuo Gazi nakon što je Hamas u lipnju preuzeo kontrolu nad tim područjem. (P.H.)

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika