16.01.2009. / 10:12

Autor: Hina

Nova diplomatska ofenziva: Čelnici istočne Europe u Kijevu lobiraju za plin

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko trebala bi se sastati u subotu u Moskvi s predsjednikom ruske vlade Vladimirom Putinom

Ukrajinska premijerka Yulia Tymoshenko; Foto: ReutersUkrajinska premijerka Yulia Tymoshenko; Foto: ReutersČelnici nekoliko istočnoeuropskih zemalja razgovarat će u petak u Kijevu o prekidu isporuke ruskog plina Europi preko Ukrajine, priopćio je ured slovačkog predsjednika Ivana Gašparoviča.

U priopćenju se navodi da će se Gašparovič sastati s ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom te da će također razgovarati s predsjednicima Litve i Poljske, kao i s čelnicima drugih susjednih država.

Kijev zasad nije potvrdio taj sastanak koji bi se održao uoči energetskog summita. Rusija je predložila održavanje energetskog summita u subotu u Moskvi.

Ukrajinska premijerka Julija Timošenko trebala bi se sastati u subotu u Moskvi s predsjednikom ruske vlade Vladimirom Putinom.

Vlada u Moldaviji potvrdila je da premijerka Zinaida Greceanii putuje u Kijev na razgovore.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika