16.01.2009. / 16:08

Autor: Ivica Medo

Mamić o potjeranom Drpiću: Preporučujem klubovima da ga uzmu, on je božji dar kao igrač

"Meni srce krvari kad ga vidim, ali ja mu više ne mogu pomoći. Svim klubovim preporučujemn da uzmu Drpića. Nama osveta nije nikakva satisfakcija, jer smo izgubili odličnog igrača. Za svaki klub on je božji dar kao igrač", bio je pomirljiv Mamić

Zdravko MamićZdravko MamićIzvršni dopredsjednik Dinama Zadravko Mamić objavio je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare potpisivanje ugovora na četiri i pol godine sa mladim Tomislavom Barbarićem. Ta je odluka donesena nakon deset dana neizvjesnosti, jer Mamić na prvom sastanku sa Barbarićem nije pristao na potpisivanje ugovora. "Barbarić je na pregovorima postavio samo jedno pitanje a ja sam bio nervozan i došlo je do svađe. Malo je nedostajalo da završi u nekom drugom klubu, a onda sam nazvao njegovog strica i rekao da u ime našeg prijateljstva sjednemo i razgovaramo, Dogovorili smo se u roku od minute", kazao je Mamić, ne želeći kazati koje ga je pitanje toliko uzrujalo, da je Dinamo mogao ostati bez Barbarića. Pretpostavlja se da je upravo broj sezona koji sada stoje u klauzuli ugovora bio glavni razlog Mamićeva bijesa, jer je Barbarić navodno odbio potpisati na 7 godina, kao što je to slučaj s drugim igračima.

"Imamo razloga biti ponosni što smo potpisali ugovor s Barbarićem, jer on je biser naše škole nogometa. Dinamo je bio najjači kad su okosnice momčadi činili igrači iz omladinske škole, što ćemo raditi i ubuduće. Barbarić bi ubrzo mogao izrasti u lidera naše momčadi, jer osim znanja ima i karakternu crtu lidera", bio je pun hvale za novog Dinamovog potpisnika Zdravko Mamić. Dodao je kako bi ga priključili prvoj momčadi i da je Dino Drpić ostao u Dinamu. Mamić i dalje nije želio davati konkretna obrazloženja o tome zašto je Drpić bio prisiljen otići iz Dinama. "Nekoliko godina smo u zakašnjenju sa sankcioniranjem njegovih nestašluka. Možda smo trebali reagirati prije. Progledavali smo mu kroz prste, ono što normalan čovjek ne može trpjeti. Taj dan nije napravio ništa više što nije napravio već 100 puta. To je bila kap koja je prelila čašu. Zaštitili smo Barbarića i ostale mlade Igrače od negativnog utjecaja, ali smo poslali i poruku svlačionici", kazao je Mamić, ističući kako je kasno za pomirbu sa Drpićem.

"Meni srce krvari kad ga vidim, ali ja mu više ne mogu pomoći. Svim klubovim preporučujemn da uzmu Drpića. Nama osveta nije nikakva satisfakcija, jer smo izgubili odličnog igrača. Za svaki klub on je božji dar kao igrač", bio je pomirljiv Mamić. Iz ovakvih epizoda Dinamo izvlači i neke pozitivne pouke, poručio je izvršni dopredsjednik Dinama, jer je sada potrebna dodatna homogenizacija za veliki derbi u Splitu. "Nedavno je sportski direktor Zoran Mamić rekao da ćemo protutnjati kroz Split. Ja kažem da će to biti duplo protutnjavanje", poručio je Mamić, kojemu i dalje smetaju 'poteškoće u komunikaciji' između uprave i navijača.

"Posebno emotivno sam doživio jučerašnju Bišćanovu izjavu: 'Dotakli smo dno u odnosu s našim navijačima.' Kad to kaže Bišćan, onda to ima težinu. On možda ima nekakve nedostatke, ali ne može mu se osporiti ljubav prema Dinamu i Zagrebu", kazao je Mamić, te pozvao sve navijače na podršku Dinama. "Treba nam privrženost navijača, a isto tako kupovina ulaznica i suvenira koje će popuniti blagajnu. Svuda u svijetu klubovi od toga žive, a Dinamo isključivo od zarade transfera. Tražimo golemu, tihu većinu da se ona javi. Nije rješenje da se ne dođe na stadion zbog straha od razbijanja automobila, jer se to nikada nije dogodilo, kao što nije rješenje odbijati dolaziti na stadion zbog straha da ćete dobiti batina, jer ni toga nije bilo", kazao je Mamić.

Vezane vijesti

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Mamić i Gobac žele vlast nad 143 milijuna kuna

Zdravku Mamiću nije ovih tjedana jedina briga postavljanje nove vlasti u Hrvatski nogometni savez. Medijski manje zanimljiv, ali financijski bitan,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika