18.01.2009. / 17:37

Autor: Hina

Sirija poziva Izrael na povlačenje iz Gaze

Sirijski predsjednik je naglasio da je važno da UN i druge međunarodne organizacije preuzmu svoje odgovornosti u trenutku kada izraelske snage koriste nedozvoljeno oružje protiv Palestinaca u Gazi

Ban ki Moon i Bašar al-AsadBan ki Moon i Bašar al-AsadSirijski predsjednik Bašar al-Asad je rekao u nedjelju u razgovoru s glavnim tajnikom UN-a Ban Ki-moonom, da prekid vatre u Gazi treba popratiti povlačenje izraelskih snaga s palestinskog teritorija.

Jednostrani prekid vatre kojeg je proglasio Izrael nakon 22 dana rata u kojem je ubijeno 1.300 Palestinaca, treba biti popraćen povlačenjem izraelskih snaga iz Pojasa Gaze, definitivnim ukidanjem blokade i otvaranjem svih prijelaza u Gazi, rekao je Asad, prenosi agencija Sana.

Sirijski predsjednik je naglasio da je važno da UN i druge međunarodne organizacije preuzmu svoje odgovornosti u trenutku kada izraelske snage koriste nedozvoljeno oružje protiv Palestinaca u Gazi".

Ban je naglasio da će učiniti što je moguće za uspostavu mira na Bliskom istoku sukladno međunarodnim rezolucijama i načelu razmjene zemlje za mir, prenosi Sana.

Vezane vijesti

Ukinite blokadu Gaze

Ukinite blokadu Gaze

Pedeset međunarodnih nevladinih organizacija i agencija UN-a pozvalo je u četvrtak Izrael da ukine blokadu pojasa Gaze, u povodu 5. godišnjice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika