18.01.2009. / 22:51

Autor: Hina

U nesreći francuskog vojnog helikoptera 7 mrtvih

Poginula su sedmorica francuskih vojnika, jedan se smatra nestalim, jedan je ozlijeđen, a samo jedan je preživio, izvijestili su u nedjelju francuski vojni izvori

Službe spašavanja pred obalom GabonaSlužbe spašavanja pred obalom GabonaU nesreći francuskoga vojnog helikoptera koji se u subotu navečer srušio u more pred obalom Gabona tijekom vojne vježbe, poginula su sedmorica francuskih vojnika, jedan se smatra nestalim, jedan je ozlijeđen, a samo jedan je preživio, izvijestili su u nedjelju francuski vojni izvori.

"Uz pomoć gabonskih vlasti već jučer smo počeli s potragom za preživjelima", stoji u priopćenju francuskog ministarstva obrane u kojemu stoji kako je riječ o "nesreći", no da "još nisu poznati njezini uzroci".

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy od ministra obrane Hervea Morina zatražio je da što prije otputuje na mjesto događaja.

Helikopter tipa AS 532 Cougar uzletio je u subotu u 20.08 po lokalnom vremenu, no srušio se samo nekoliko trenutaka nakon toga u blizini malog obalnog mjesta Nyoniea, između Librevillea i luke Port-Gentil.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika