19.01.2009. / 17:21

Autor: Anamarija Kronast

Latinice neće biti ni idući tjedan, Latin i dalje na bolovanju

Afera koja je počela na Prisavlju nadrasla je granice HTV-a, cijeli se slučaj čak našao i u službenom biltenu EU, gdje se zbog ovog slučaja izražava zabrinutost glede slobode govora

Denis Latin nastavit će, prema uputama liječnika, bolovanje do daljnjegDenis Latin nastavit će, prema uputama liječnika, bolovanje do daljnjegDrugi ponedjeljak za redom HTV umjesto Latinice, u udarnom terminu na prvom programu, emitira film. Nakon Armina gledateljima se, kao zamjena za popularni talk show, nude Tri muškarca Melite Žganjer.

U kratkom telefonskom razgovoru s urednikom emisije Denisom Latinom saznali smo kako ni idućeg tjedna neće biti emisije koja je godinama jedan od zaštitnih znakova HTV-a.


Naime, njegovo zdravstevo stanje i dalje se nije promijenilo, a zbog nagomilanog stresa liječnici mu savjetuju mirovanje i izbjegavanje bilo kakvih napora.
I premda Latin, otkako mu je smanjena plaća, prilično nerado daje izjave, u prisavskim se kuloarima šuška kako se njegovo zdravstveno stanje zapravo pogoršalo zbog dugotrajnih visokih tenzija između njega i čelništva HTV-a.


Sve je glasniji i trač kako se Hloverka Novak Srzić zapravo želi riješiti Latinice, no još uvijek nemaju nikakvu zamjenu pa gledateljima emitiraju filmove za koje vjeruju da će postići dobru gledanost.

U ono što je naoko počelo kao prisavski spor između podređenih i nadređenih, umiješao se i predsjednik Stipe Mesić koji je javno (tijekom gostovanja na Radiju 101) izrazio podršku Latinu i Latinici.

Osim toga, Latin se zbog cijele afere našao i u službenom biltenu EU, točnije u Priopćenju novinara jugoistočne Europe u kojemu se izražava zabrinutost zbog slučaja Denisa Latina za koji se tvrdi da vrlo negativno govori o stanju slobode medija u Hrvatskoj.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika