22.01.2009. / 09:46

Autor: Martina Čizmić

Microsoft razmišlja o 30 tisuća otkaza

Ukoliko Microsoft ne smanji troškove, odnosno ne poveća prodaju, njegovi dioničari mogli bi se ozbiljno zabrinuti za budućnost tvrtke, a onda će zahtijevati rezultate bez obzira na posljedice

Financijska kriza odražava se i na proizvođače računalnih programa, a Microsoft je jedan od najvećih. Nakon što danas objavi svoje kvartalne rezultate, Microsoft bi mogao ozbiljno razmisliti o masovnim otpuštanjima.

"Microsoft bi mogao otpustiti radnike koji su primljeni na određeno vrijeme, prekinuti suradnju sa vanjskim suradnicima, ali i otpustiti dio stalno zaposlenih kako bi smanjio troškove poslovanja za 5 do 7 posto", ističu analitičari.

Ukoliko Microsoft ne smanji troškove, odnosno ne poveća prodaju, njegovi dioničari mogli bi se ozbiljno zabrinuti za budućnost tvrtke, a onda će zahtjevati rezultate bez obzira na posljedice.

Krajem rujna prošle godine Microsoft je imao oko 94 tisuće zaposlenih, a mogli bi otpustiti između 10 i 30 tisuća zaposlenih. Ukoliko samo smanje broj zaposlenih za 10 posto i udio stalno zaposlenih smanje na 50 posto, to će povećati njihov profit za 20 centi po dionici.

No, Microsoft nikada do sada nije napravio tako drastičan rez pa su direktori ozbiljno zabrinuti i ne žele izlaziti u javnost sa brojkama.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika