23.01.2009. / 12:54

Autor: Hina

Rehn razgovarao s Ahtisaarijem o njegovom mogućem posredovanju

Povjerenik Rehn je razgovarao s predsjednikom Marttijem Ahtisaarijem kako bi istražio mogućnost je li on spreman predsjedavati skupinom stručnjaka koja bi pomogla u traženju rješenja za granično pitanje između Hrvatske i Slovenije

Europska komisija potvrdila je u da je povjerenik za proširenje Olli Rehn razgovarao s bivšim finskim predsjednikom Marttijem Ahtisaarijem o mogućnosti da on predsjedava skupinom stručnjaka koja bi pomogla u traženju rješenja za granični spor između Hrvatske i Slovenije.

"Povjerenik Rehn je razgovarao s predsjednikom Marttijem Ahtisaarijem kako bi istražio mogućnost je li on spreman predsjedavati skupinom stručnjaka koja bi pomogla u traženju rješenja za granično pitanje između Hrvatske i Slovenije", izjavila je Rehnova glasnogovornica Krisztina Nagy.

Slovenska komercijalna televizijska postaja POP-TV javila je u četvrtak navečer da je Rehn Hrvatskoj i Sloveniji predložio da se oformi "posredničko vijeće" koje bi predložilo rješenje za granični spor između te dvije zemlje.

U tom bi vijeću, navodi POP-TV, bili Robert Badinter, Martti Ahtisaari i jedna žena, poznata osoba za međunarodno pravo.

Krisztina Nagy je rekla da za ostala imena koja se spominju nema komentara.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika