23.01.2009. / 13:59

Autor: Hina

Rusija spremna na suradnju sa SAD-om u pogledu Afganistana

'Ovo mora biti potpuno izjednačeno partnerstvo', rekao je Medvedev

Dmitrij MedvjedevDmitrij MedvjedevRusija je spremna na suradnju sa SAD-om u pogledu pitanja Afganistana, a spremna je i pomoći oko prijevoza nevojnih potrepština, izjavio je u petak ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

"Ovo mora biti potpuno izjednačeno partnerstvo", rekao je Medvedev na konferenciji za novinare održanoj u Taškentu gdje je razgovarao s uzbekistanskim predsjednikom Islamom Karimovim.

"Nadajmo se da će nova američka administracija biti uspješnija u rješavanju afganistanskog pitanja od prethodne", kazao je Medvedev. "Mi smo u spremni za potpunu i ravnopravnu suradnju na području sigurnosti u Afganistanu, uključujući tu i suradnju sa Sjedinjenim Državama", istaknuo je ruski predsjednik dodajući kako je Moskva "spremna na suradnju i u najkompliciranijim područjima... uključujući tranzit nevojnih dobara".

Karimov je izjavio kako strahuje da bi sve veće napetosti u Pakistanu mogle potaknuti nemire u središnjoj Aziji. "Radikali bi mogli ponovno pokrenuti nedavne događaje u Pakistanu", kazao je.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika