23.01.2009. / 18:17

Autor: Hina

Kijev bi ljeti mogao tražiti preinake plinskog sporazuma s Moskvom

Oleksandr Šlapak rekao je da će rusko - ukrajinski sporazum sada stupiti na snagu, no Ukrajina bi ga mogla pokušati revidirati jer su cijene plina previsoke za njezino posustalo gospodarstvo

Julija Timošenko i Vladimir PutinJulija Timošenko i Vladimir PutinSavjetnik za gospodarstvo ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka rekao je u petak da bi Kijev mogao ljeti 2009. zatražiti izmjene plinskog sporazuma s Rusijom jer bi dogovoreni uvjeti mogli još više potkopati posrnulo ukrajinsko gospodarstvo.

Oleksandr Šlapak rekao je novinarima da će sporazum, kojim su Kijev i Moskva prekinuli "plinski rat", sada stupiti na snagu, no Ukrajina bi ga mogla pokušati revidirati jer su cijene plina previsoke za njezino posustalo gospodarstvo.

Ukrajinski dužnosnici trebali bi sporazum razmotriti zajedno s europskim stručnjacima te izraditi prijedlog za njegovo poboljašnje, rekao je Šlapak.

Plinskim sporazumom završio je gotovo dvotjedan prekid opskrbe plinom niza europskih zemalja.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika