24.01.2009. / 17:06

Autor: Hina

U sukobima i nasilju u Somaliji najmanje 20 mrtvih

"Najmanje 14 civila je poginulo kad se samoubojica vozilom zaletio u autobus u kojem su bili putnici. Policajac ga je pucnjevima pokušao spriječiti u kretanju (prema Amisomu), pa se vozilo zabilo u autobus, pri čemu su poginuli svi putnici i sam bombaš", rekao je viceguverner Mogadišua Abdifafa Ibrahim Šaveje

Najmanje 19 civila poginulo je u subotu u Somaliji, 14 u eksploziji automobila bombe u Mogadišuu ispred uporišta afričkih mirovnih snaga Amisoma i pet u borbama tih snaga i pobunjenika koje su slijedile nakon napada, a u ekploziji je poginuo i bombaš samoubojica.

Samoubojica je vozio automobil pun eksploziva prema uporištu Amisoma na strateški važnom raskrižju u južnom dijelu Mogadišua kad ga je policajac pokušao spriječiti.

"Najmanje 14 civila je poginulo kad se samoubojica vozilom zaletio u autobus u kojem su bili putnici. Policajac ga je pucnjevima pokušao spriječiti u kretanju (prema Amisomu), pa se vozilo zabilo u autobus, pri čemu su poginuli svi putnici i sam bombaš", rekao je viceguverner Mogadišua Abdifafa Ibrahim Šaveje.

Viceguverner je za AFP izjavio kako je samoubojica bio stranog podrijetla.

"Pronašli smo njegovu ruku, čija svijetla put pokazuje kako je samoubojica bio stranac a ne Somalac", objasnio je Šaveje.

U borbama pripadnika Amisoma i islamističkih pobunjenika na cesti Maka Al-Mukrama, odakle je stigao automobil-bomba, poginulo je najmanje pet civila, a 23 su ranjena.

"Nakon sukoba pokupili smo tijela pet civila te 23 ranjene osobe", rekao je bolničar Ali Muse.

Vezane vijesti

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Šebab nudi deset deva za lociranje Obame

Somalijski islamistički pokret Šebab narugao se u subotu na račun nagrade koju je raspisao Washington za njihovo uhićenje, obećavši sa svoje strane… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika