26.01.2009. / 11:40

Autor: Hina

"Najmanje šest" zemalja voljno prihvatiti zatočenike iz Guantanama

"Trenutačno je za to voljno najmanje šest do sedam država", rekao je portugalski ministar vanjskih poslova

"Najmanje šest ili sedam" zemalja Europske unije (EU) voljno je prihvatiti zatočenike iz Guantanama kako bi pomogle američkom predsjedniku Baracku Obami da zatvori taj zatvorenički logor, izjavio je portugalski ministar vanjskih poslova Luis Amado.

"Trenutačno je za to voljno najmanje šest do sedam država", rekao je portugalski ministar vanjskih poslova u razgovoru za dnevni list Publico objavljenu na dan kad se u Bruxellesu sastaju europski ministri vanjskih poslova koji će prvi put raspravljati o tom pitanju.

"Želimo multilateralni okvir koji će zatim državama omogućiti da iznesu svoje prijedloge na temelju svog opredjeljenja", dodao je Amado.

Portugalski ministar istaknuo je u tom razgovoru da je "uspostavljena suradnja između pravnog savjetnika State Departmenta, europskih stručnjaka i koordinatora EU-a za politiku suzbijanja terorizma" koja će omogućiti da se "sada razbistri političko opredjeljenje EU-a".

Portugal je sredinom prosinca poveo raspravu kao prva zemlja EU-a koja je pokazala spremnost da prihvati zatočenike iz Guantanama.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika