27.01.2009. / 08:39

Autor: Hina

Timothy Geithner prisegnuo za ministra financija

Pozicija ministra financija ključna je u naporima za obuzdavanje gospodarske krize u zemlji

Geithner je položio prisegu pred potpredsjednikom države Joeom Bidenom u nazočnosti predsjednika Baracka ObameGeithner je položio prisegu pred potpredsjednikom države Joeom Bidenom u nazočnosti predsjednika Baracka ObameAmerički Senat u ponedjeljak je potvrdio imenovanje predsjednika banke Federalnih rezervi u New Yorku, Timothyja Geithnera na dužnost ministra financija, ključnu u naporima za obuzdavanje gospodarske krize u zemlji.

Geithner (47), potvrđen je sa 60 glasova za i čak 34 protiv, zbog snažnog protivljenja republikanskih, ali i nekih demokratskih senatora, vezano uz njegove probleme s neplaćenjem poreza, koji bi mu u manje teškim vremenima sigurno srušili kandidaturu.

Odmah nakon potvrde u Senatu Geithner je položio prisegu pred potpredsjednikom države Joeom Bidenom u nazočnosti predsjednika Baracka Obame.

"Nalazimo se u trenutku maksimalnog izazova za naše gospodarstvo i našu zemlju. Naš program je djelovati brzo kako bi pomogli da predsjednik učini ono što je zemlja od njega zatražila", rekao je Geithner nakon prisege.

Brza prisega Geithera, čije se senatsko saslušanje produljilo nakon inauguracije, znak je da Obama želi što prije kompletirati svoj ekonomnski tim, kako bi zajednički lobirali za kongresnu potvrdu plana gospodarskih poticaja vrijednog 825 milijardi dolara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika