27.01.2009. / 11:45

Autor: Anamarija Kronast

Jacques Houdek objavio rat kilama: Potražit ću stručnu pomoć

Pjevač je odlučio savjetovati se s liječnicima u KBC-u Rebro, gdje je nedavno otvorena prva Klinička ambulatna za liječenje debljine

Jacques je ozbiljno odlučio riješiti se suvišnih kilogramaJacques je ozbiljno odlučio riješiti se suvišnih kilogramaPjevač Jacques Houdek u novom je broju magazina Zdrav život otkrio ono o čemu je uvijek nerado govorio: suvišnim kilogramima koji mu postaju sve veći teret. Svjestan je svog problema s debljinom i potražit će stručnu pomoć. Na to ga je potakla majka koja je čula da je u KBC-u Rebro, u sklopu Zavoda za endokrinologiju, otvorena prva Klinička ambulatna za liječenje debljine. Naime, pjevač iz Velike Gorice često se šalio da mu njegove suvišne kile ne smetaju, no istina je da se već dugo neuspješno bori s pretilošću.

Podsjetimo, pjevač se prije gotovo tri godine u Specijalnoj bolnici Liganj podvrgnuo neoperativnom zahvatu ugradnje "balona" u želudac kako bi smršavio. Postupkom sličnim gastroskopiji ugrađen mu je balon napunjen sa 720 mililitara fiziološke otopine, no unatoč trudu Jacques i dalje ima problema s kilogramima. Stoga je za Zdrav život rekao:


-Otići ću k liječniku na svjetovanje. Majka mi je javila za tu ambulatnu i mislim da je to odlična vijest. Dosad se nisam ozbiljno bavio tim problemom. Borba s kilama sigurno je teška i zahtjeva čvrstu odluku da se čovjek uhvati u koštac s tim problemom. Ponekad se ne radi samo o prejedanju, nego i o genetskoj podlozi-zaključio je pjevač unaprijed govoreći kako ne obećava da će proći čitav program, ali će svakako razgovarati s liječnicima.

Vezane vijesti

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

60 posto odraslih i 19 posto djece ima prekomjernu tjelesnu težinu

Zagrebački Gradski ured za zdravstvo i branitelje u suradnji s Udrugom za prevenciju prekomjerne težine obilježilo je Europski dan debljine okruglim… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika