28.01.2009. / 13:31

 

Hypo banka višku radnika nudi 7400 kuna otpremnine po godini staža i stipendiranje djece

Direktor Hypo banke Markus Ferstl potvrdio je da će u procesu spajanja sa Slavonskom bankom programom zbrinjavanja viška zaposlenika biti obuhvaćeno 200 djelatnika Hypo i Slavonske banke. Od toga 50 zaposlenika odlazi iz Hypo banke, a 150 iz Slavonske banke

Markus Ferstl, predsjednik uprave Hypo Alpe Adria bankeMarkus Ferstl, predsjednik uprave Hypo Alpe Adria bankeU Hypo Alpe Adria banci najavili su skoro dovršenje kapitalnog povezivanja sa Slavonskom bankom te način na koji će zbrinuti 200 prekobrojnih zaposlenika.

"Proces pripajanja Slavonske banke Hypo Alpe-Adria-Banci, koji traje već više od godinu dana, bit će završen 01. ožujka 2009. godine. Kapitalnim povezivanjem dviju banaka nastat će snažna banka temeljena na jakom regionalnom konceptu koja ima cilj postati vodećom bankom po kvaliteti usluga na hrvatskom tržištu", priopćili su iz Hypo banke.

Ujedinjena će banka do kraja ove godine imati 70 poslovnica a strateška orijentacija bit će usmjerena na jačanje poslovanja s malim i srednjim tvrtkama i građanima. Za 2009. godinu banka je osigurala 3,5 milijardi kuna plasmana.

"Pripajanje Slavonske banke početak je nove razvojne faze Hypo banke koja će postati još snažnija i prepoznatljivija na hrvatskom tržištu. Koncentracija kapitala, tehnologije i znanja omogućit će povećanje prihoda, uštede u poslovanju, poboljšanje efikasnosti i profitabilnosti. Nova banka za klijente znači još bolje i naprednije usluge i proizvode a naš cilj je do 2012. godine postati lider po kvaliteti usluga na cijelom hrvatskom tržištu," izjavio je Markus Ferstl, predsjednik Uprave Hypo banke.

Ferstl je potvrdio da će u procesu spajanja programom zbrinjavanja viška zaposlenika biti obuhvaćeno 200 djelatnika Hypo i Slavonske banke. Od toga 50 zaposlenika odlazi iz Hypo banke, a 150 iz Slavonske banke.

Zaposlenicima koji odlaze zajamčena je otpremnina od 7.400 kuna neto za svaku godinu staža. Banka također preuzima obvezu stipendiranja djece zaposlenika koji odlaze iz banke. Tijekom četiri godine školovanja banka će djeci uplaćivati stipendije u iznosu od 1.600 kuna mjesečno. Za cjelokupni program zbrinjavanja osigurano je ukupno 32 milijuna kuna. (M.Š.)

Vezane vijesti

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank prodaje svoje podružnice na Balkanu

Hypo Alpe-Adria-Bank International prodaje svoje banke na području bivše Jugoslavije i za taj je posao unajmila Deutsche Bank, javlja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika