29.01.2009. / 08:34

Autor: Hina

Zbog sigurnosti izbori u Afganistanu odgađaju se za 20. kolovoza

Ostali afganistanski dužnosnici smatraju da zemlja jednostavno nema dovoljno vremena nominirati kandidate, tiskati izborne listiće i distribuirati ih diljem zemlje do proljeća

Afganistanski predsjednik Hamid KarzajAfganistanski predsjednik Hamid KarzajPredsjednik afganistanskog izbornog povjerenstva izvijestio je u četvrtak da će se predsjednički izbori u zemlji održati 20. kolovoza.

U skladu s afganistanskim ustavom izbori su predviđeni za proljeće, no predsjednik povjerenstva Azizulah Loden je izvijestio kako je odgoda dopuštena ustavnom odredbom - ako u zemlji ne vlada odgovarajući stupanj sigurnosti, glasovanje je nemoguće održati.

Ostali afganistanski dužnosnici smatraju da zemlja jednostavno nema dovoljno vremena nominirati kandidate, tiskati izborne listiće i distribuirati ih diljem zemlje do proljeća.

Predsjednik Hamid Karzai ponovno će se kandidirati za reizbor. Nekoliko afganistanskih političara najavilo je kandidaturu, no nijedan od njih ne smatra se ozbiljnim Karzaijevim protukandidatom.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika