29.01.2009. / 12:31

 

Nizozemci Srbima: Bez Mladića u Haagu, ne pomišljajte na Europsku uniju

Kao što ni jednoj drugoj zemlji nije dozvoljen ulazak preko reda, nije ni Srbiji, smatraju u kabinetu nizozemskog ministra vanjskih poslova Maximea Verhagena

Vuk Jeremić, srpski ministar vanjskih poslovaVuk Jeremić, srpski ministar vanjskih poslova"Dok ne ostvari punu suradnju sa Haškim tribunalom, Srbija ne mora razmišljati o članstvu u Europskoj uniji. Jedna od pretpostavki da bi se neka zemlja kandidirala zaulazak u Uniju je provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju", smatraju u kabinetu nizozemskog ministra vanjskih poslova Maximea Verhagena.

Kao što ni jednoj drugoj zemlji nije dozvoljen ulazak preko reda, nije ni Srbiji, stoji u priopćenju, koje je objavio beogradski list "Blic". Kako tvrde Nizozemci, najbolji primjer prave suradnje bit će izručenje Ratka Mladića.

Verhagen se odazvao pozivu srpskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića da posjeti Srbiju, međutim nije precizirao datum. Rekao je da su uvijek spremni razgovarati o tome kako da Nizozemska i Europa pomognu Srbiji da postigne suradnju s Haagom. Međutim, Verhagen ne dolazi u Srbiju razgovarati o toj suradnji jer je za tu temu navažnije mišljene glavnog haaškog tužitelja.

Podsjetimo, na prošlotjednom sastanku slovenskog ministra vanjskih poslova Samuela Žbogara i srpskog mu kolege Vuka Jeremića bilo je riječi o ulasku Srbije u EU. Tom je prilikom Žbogar izjavio da Slovenija snažno podupire put Srbije u Europsku uniju. (A.B.)

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika