30.01.2009. / 16:26

 

Grci opovrgavaju: Nećemo blokirati hrvatske pregovore s EU

I u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) navode kako nema naznaka da bi Grčka blokirala pristupne pregovore Hrvatske s EU-om

Službeni grčki izvori opovrgnuli su u petak navode hrvatskih medija da će Grčka blokirati pristupne pregovore između Hrvatske i EU-a zbog spominjanja makedonske manjine i Makedonske pravoslavne crkve u hrvatskim pregovaračkim dokumentima.

"Te glasine apsolutno nisu točne", potvrdio je u razgovoru za Hinu grčki izvor u Bruxellesu.

I u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) navode kako nema naznaka da bi Grčka blokirala pristupne pregovore Hrvatske s EU-om.

"Službeno nema nikakvih naznaka da bi Grčka blokirala pregovore", izjavio je glasnogovornik MVPEI-a Mario Dragun u telefonskom razgovoru za Hinu.

Prema pisanju nekih hrvatskih medija, Grčka je najavila da će na idućoj međuvladinoj konferenciji potkraj ožujka blokirati otvaranje pregovaračkog poglavlja "Pravosuđe i temeljna prava" zbog toga što se u njemu navodi makedonska manjina u Hrvatskoj i Makedonska autokefalna pravoslavna crkva.

Grčka ne priznaje Makedoniju pod njezinim ustavnim imenom i zbog toga blokira ulazak te bivše jugoslavenske republike u euroatlanske integracije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika