31.01.2009. / 19:02

 

Rehnova glasnogovornica: Crnogorska mafija zabrinjava Bruxelles

Olli Rehn, povjerenik Europske komisije za proširenje EUOlli Rehn, povjerenik Europske komisije za proširenje EUKrisztina Nagy, glasnogovornica povjerenika Europske komisije za proširenje, izjavila je za podgorički list Dan da crnogorska mafija zabrinjava Bruxelles.

"Deklarativne poruke crnogorskih političara da su spremni na borbu protiv korupcije i kriminala mora zamijeniti konkretna akcija", rekla je Krisztina Nagy.

Naglasila je da organizirani kriminal ne poznaje granice i da je u 2008. godini Crna Gora napravila mali napredak u borbi protiv te pojave.

"Naš stav je da javnost i državne institucije u Crnoj Gori moraju biti potpuno netolerantni prema korupciji i kriminalu, istakla je Krisztina Nagy.

"Crnogorska vlast je izrazila spremnost za borbu protiv tih negativnih pojava, što je svakako vrlo važan korak, ali riječi moraju biti zamijenjene konkretnim rezultatima, posebno u rigoroznoj primjeni antikorupcijskog plana, što prije svega podrazumijeva veći broj presuda u slučajevima u kojima se sudi zbog korupcije", navela je Krisztina Nagy.

Prema njenim riječima, korupcija je razarajući fenomen u Crnoj Gori, koji "uništava sve dijelove društva i uskraćuje ljudima njihova najosnovnija prava, uključujući jednak pristup zdravstvenom sustavu, obrazovanju, ali i pravednom suđenju i istrazi".

"Korupcija ima utjecaja na strane investicije, pa samim tim i na ekonomski razvoj Crne Gore", zaključila je Krisztina Nagy. (M.Š.)

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika