01.02.2009. / 21:28

 

Andrijana Budimir samo Extri otkriva: Tužila sam Ljiljanu Petrović jer mi je uništila život

Djevojka tragično stradalog pjevača Toše Proeskog izjadala se Extrinoj novinarki te joj ispričala kako je Tošinu meadžericu tužila zbog laži i klevete, a ne zbog novca

Par u danima srećePar u danima srećeNakon svečane promocije u Skopju, i u Zagrebu je predstavljen album na engleskom "The Hardest Thing" pokojnog pjevača Toše Proeskog. Iako on nije doživio promociju vlastitog djela, čini se da je uspjeh albuma ipak zajamčen jer se u proteklih nekoliko dana u trgovinama dm-a i izdavačkim kućama HitRecordsa već naveliko kupuje. Promocija albuma popraćena je i premijernim prikazivanjem dokumentarnog filma o makedonskom pjevaču "The Hardest Thing - Korak do svjetske slave" koji će se u hrvatskim kinima moći gledati od 12. veljače, a dijelovi se već sada mogu vidjeti na nacionalovom portalu.


Film se snimao u periodu od ljeta 2006. do travnja 2007., a redatelj Boštjan Slatenšek režirao ga je u dva dijela. U prvom dijelu dokumentarca predstavljeno je snimanje Tošina zadnjeg albuma na Jamajci i u Londonu, dok je drugi dio materijala snimljen nakon njegove smrti na autocesti kod Nove Gradiške.
S obzirom na posmrtnu slavu prerano preminulog glazbenika, zanimanje za album, koji je producirao Andy Wright, među poklonicima Toše Proeskog bit će zasigurno golemo. No, nažalost, njegova posmrtna medijska eksponiranost u zadnjih godinu dana nije bila vezana samo za njegovu glazbenu karijeru. U pozadini tragične pogibije, suđenja vozaču Georgiju Georgijevskom koji je skrivio smrt, izgradnje manastira u njegovu rodnom Kruševu, izdavanja engleskog albuma i koncerta u njegovu čast u listopadu, cijelo se vrijeme provlačio i animozitet između njegove menadžerice Ljiljane Petrović i pjevačeve djevojke Andrijane Budimir. Njihov sukob počeo je tiho, ali se svih ovih mjeseci prilično rasplamsao.


Sve je počelo mojim tekstom, odnosno ekskluzivnim intervjuom s Andrijanom Budimir koji je rađen samo dan nakon sprovoda u pjevačevoj rodnoj kući u Kruševu, a u kojem je ona, shrvana od bola i tuge, ispričala kako se zbog Tošine karijere pomirila s činjenicom da, na neki način, ostane u sjeni i ne eksponira se kao službena djevojka pjevača. U tom intervjuu ona je diskretno dala do znanja da je, između ostalog, to bila ideja njegove menadžerice koja je smatrala da je za njegovu karijeru bolje da se ona ne pojavljuje u javnosti. S jedne strane, Ljiljana Petrović tvrdila je da je Toše nedugo pred smrt već prekinuo s Andrijanom i da se, koliko ona zna, nije namjeravao oženiti njome, a s druge pak strane činjenice govore u djevojčinu korist. Pjevač je na put otišao ostavivši upravo Andrijanu Budimir u svojoj vili u skopskim Zlokućanima, a s kojom je nekoliko dana prije toga boravio u rodnom Kruševu. Napomenimo i to da je Andrijana Budimir u zadnjih godinu dana tek jednom dala nekoliko kraćih izjava za jedne makedonske dnevne novine i dva ekskluzivna intervjua za Extru, dok je Ljiljana Petrović nakon što je prošao četrdeseti dan od smrti dala desetke intervjua za brojne medije širom bivše Jugoslavije. Upravo u jednom takvom, konkretno za hrvatski tabloid 24sata, Ljiljana Petrović je izjavila kako su SMS-ovi koje sam ja objavila u intervjuu s Andrijanom Budimir iz listopada 2007. godine, a u kojima sam prepisala Tošine SMS-ove s njezina mobitela, zapravo laž, odnosno datiraju odavno. U tekstu iz 24sata piše:

"Ispis obuhvaća Tošine pozive i SMS-ove zadnjih 16 dana života. Toliko je dana Toše Proeski doživio u listopadu 2007. ... 'Istina je, tražila sam ispis Tošina broja mobitela. Napravila sam to zbog Tošine obitelji i sebe... Stvarno ne znam zašto ona to radi. Toj djevojci ja ne želim nikakvo zlo. Neka je živa i zdrava, ali neka živi svoj život...", dio je teksta u kojem se dalje navodi kako menadžerica tvrdi da posljednjih 16 dana nije bilo telefonskih kontakata između djevojke i pjevača. Zbog tog je teksta bivša rukometašica menadžericu tužila za 150.000 eura odštete kako bi vratila svoj narušeni ugled. U Skopju je prije mjesec dana održano prvo ročište, a presuda se očekuje 26. veljače ove godine. Dodajmo i da se Ljiljana Petrović na sudu branila tvrdeći da nije novinarki 24sata rekla da se radi o posljednjih 16 dana u listopadu, već samo o 16. listopadu.
Dan nakon što je izišao tekst, nazvala me Andrijana Budimir kasno u noć i plačući mi na telefon rekla da ne može vjerovati što je Ljiljana Petrović izjavila te da ne zna više od jada što da radi. Tad mi je prvi put rekla: "Šutjela sam svo ovo vrijeme, ali sad jednostavno više ne želim. Tužit ću je jer mi je uništila ugled." S obzirom na to da sudski proces još uvijek traje, Andrijana Budimir nije raspoložena za nikakve intervjue pa sam s njom kontaktirala telefonski.


"Suđenje je bilo otvoreno za javnost tako da nemam što skrivati. Na sudu se nalazi moj mobilni telefon na kojem je sačuvano 200 poruka i iz kojih se jasno može vidjeti u kakvom smo odnosu bili. Ja nisam Ljiljanu Petrović tužila zato što mi treba novac niti zato što mi se hoda po sudu. Tužila sam je da pokažem da laže. Bila sam s Tošom iz ljubavi, a ne zato što sam nešto trebala od njega. I prije njega sam imala i slavu i novac. Nikoga nisam dirala ni dok sam bila s njim ni kad njega više nije bilo. Ja ću dobiti ovu tužbu i novac koji dobijem dat ću za nezbrinutu djecu. Ta žena je uništila moj život i ugled pa se ljudi, kad me vide na cesti, pitaju jesam li ja stvarno bila s njim ili nisam. U krajnjoj liniji, i vi ste me u jednom trenutku nazvali i pitali što je tu na kraju istina i jesam li ja stvarno bila njegova djevojka. Ako ste to napravili vi koji ste dan nakon sprovoda sjedili pored mene i gledali na mom mobitelu njegove poruke, onda možete zamisliti što misle oni koji me ne poznaju", rekla je Andrijana Budimir. Na suđenju je, između ostalog, menadžerica tvrdila i da Andrijana Budimir nije bila jedina djevojka kojoj je pjevač pisao.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Extre

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika