04.02.2009. / 07:32

Autor: Hina

Kacin: Malo koga u Europi zanima hrvatsko članstvo u EU

Govoreći o slovenskim rezervama na nastavak hrvatskih pristupnih pregovora, Kacin je rekao da ne vjeruje da će EU ubuduće primati države s graničnim pitanjima

Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin izjavio je u utorak da u Europskoj uniji nema posebnog zanimanja za slovensko-hrvatske odnose niti za iduće proširenje EU-a jer se države i vlade u integraciji većinom bave ekonomskom krizom i recesijom.

Kacin je u emisiji Slovenske televizije "Odmevi" popratio izjave hrvatskog premijera Ive Sanadera u Strasbourgu da je Hrvatska spremna pristati na buduću presudu međunarodne pravosudne ustanove o graničnom prijeporu sa Slovenijom, te izjave Sanadera i predsjednika Europskog parlamenta Hansa-Gerta Poetteringa u kojima su izražena očekivanja da će Hrvatska nastaviti pregovore i uskoro postati članicom EU.

Kacin je rekao da se Sanader u Strasbourgu s Poetteringom sastao kao s čelnikom Europske pučke stranke, a ne Europskog parlamenta i da Slovenija i Hrvatska za granicu moraju naći političko rješenje uz pomoć posredničke skupine koju predlaže Europska komisija.

On je kazao da se od Slovenije i Hrvatske očekuje politička volja i zrelost prilikom formiranja stručnih skupina koje će surađivati sa posredničkim tijelom.

Govoreći o slovenskim rezervama na nastavak hrvatskih pristupnih pregovora, Kacin je rekao da ne vjeruje da će EU ubuduće primati države s graničnim pitanjima.

On je naglasio da se to zadnji put dogodilo 2004. godine kada je primljena "polovica Cipra", te da Bruxelles neće dopustiti da u EU dolaze "nove članice s graničnim i drugim problemima", pa zato i slovensko-hrvatski prijepor treba prije mogućeg uključivanja Hrvatske u EU.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika